IN MEMORIAM: ODLAZAK KAPETANA DOMALJEVAČKOG HUMORA-ANTE (ZELJE)

Svaki put kada netko od rodbine, prijatelja ili poznanika u Zavičaju umre kao da se nepovratno otkine jedan dio mene. Smrt mojeg dinera Ante Ćošković (Zelje) protresla je do temelja moje unutrašnje svjetove u kojima su pohranjena i Zavičajna sjećanja na njega. Antina (Zeljina) smrt je preuranila.

EU Program za oporavak od poplava (CIVIL SOCIETY FLOOD RECOVERY ASSISTANCE PROGRAMME 2014), će kroz komponentu Programa podrške za mala preduzeća/porodične farme dodijeliti bespovratnu pomoć malim preduzećima/porodičnim farmama, koja su pretrpila materijalnu štetu od poplava 2014. godine, sa ciljem oporavka njihove ekonomske situacije u odabranim općinama (Domaljevac-Šamac, Vukosavlje i Šamac).

Posavsko ravničarsko mjesto Domaljevac je  odbojkaški fenomen. Odbojkaši iz te najmanje i najmlađe općine u Federaciji BiH plasirali su se u finale ovogodišnjeg odbojkaškog kupa BiH. Na nedavnom završnom turniru u Brčkom (12. ožujka 2017.) najprije su Domaljevački odbojkaši u polufinalu pobijedili OK "Modriča-Optima," da bi u finalu  domaća momčad OK "Mladost" iz Brčkog  ipak bila bolja a Domaljevčani su osvojili fenomenalno drugo mjesto. U HOK "Domaljevac" ne kriju zadovoljstvo plasmanom u finale i osvojenim drugim mjestom.

Utorak, 31. svibnja 2016., bilo je na posebno svečano na blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije u Domaljevcu. Imali smo završetak svibanjske pobožnost u našoj župi svete Ane časteći i moleći Majku Mariju za blagoslov i zagovor u svim našim potrebama. Zajedno smo izrekli svoje nakane i iskazali joj štovanje pjesmom, molitvom i živom krunicom, u prezbiteriju oko oltara, koja je bila povezena deseticama učenika od 1 razreda do 8 razreda devetogodišnje škole, posebno ministranata, prvopričesnika i nekoliko framaša koji su redovito svaki radnim danom dolazili na svibanjsku pobožnost te molili krunicu i Gospine litanije.

domaljevac frama

More Articles ...