Europa
Typography

BiH-2014Zahvaljujemo svim bh. građanima koji su uspjeli da se registruju i prijave za predstojeće opće izbore u oktobru 2014 i svim subjektima koji su doprinijeli da se dvostruko poveća broj registrovanih.
Na proteklim izborima u odnosu na činjenicu da je procjenom ovog biračkog tijela sa preko 2 miliona bh. građana van BiH,

vidljivo je iz prakse da je Dijaspora diskriminirana zbog konstantno aktivnog načina registracije.


Pored informisanja o registraciji preko svih vrsta medija zahvaljujemo se i na doprinosu projekta 1.Mart u nadi da svi zajedno nećemo dozvoliti da pojedinci na Vlasti omalovažavaju značaj i doprinos dijaspore u demokratskom  razvoju Bosne i Hercegovine.

                                                         
Komprimitirajućim saopćenjima i javnim nastupima Vlasti žele da iskoriste Dijasporu u sitne političke svrhe, te pokušavaju da se i preko dijaspore uspije zadržati postojeća Vlast, jer bez izborne krađe na sve moguće načine opstanak postojeće Vlasti nije moguć, što potvrđuju i većina anketa sprovedenih proteklih dana.

Molimo da svi koji nisu se uspjeli prijaviti, a posebno oni koji su iz manjeg bh.entiteta, a žele da ostvare svoje pravo već sad rezervišu i iskoordiniraju putovanja kako bi bili na licu mjesta u nedjelju 12. oktobra 2014.

Nadamo se da će, pored toga što je odaziv veći, većina prijavljenih u potpunosti ostvariti svoje pravo  i u konačnici Dijaspora uspješno  brojem potvrđenih glasova putem pošte ovaj put se nametnuti kao odlučujući faktor, koji Vlast dvije decenije ignoriše, jer svaki je glas značajan, posebno sada kada je prijavljeno više od 40.000 glasača.

S poštovanjem,
Senad Ahmetović
 
Koordinator za kampanju u inostranstvu
SBB - Fahrudin Radončić
Tel. BiH: +387 63 177 320
Tel AUT.: +43 664 524 9535
E-Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.