Domaljevac
Typography

josic juricDaleke 1864. godine utemeljena je župa Domaljevac. Ovo je jedna od godina koja je uklesana u kameno postolje stijega na ulasku u centar Domaljevca. Još su uklesane 1926. godina kada je Domaljevac prvi puta dobio status općine, 1992. kada je obranjen u domovinskog ratu, 1998. kada mu je ponovo potvrđen status općine, a na prvom mjestu 1548. kao godina kada je prvi puta zabilježeno njegovo postojanje.

DOMALJEVAC - Općinski načelnik Željko Josić i direktor Turističke zajednice Županije Posavske Luka Jurić održali su u općinskom poglavarstvu sastanak. Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima Turističke zajednice i o projektima u kojima će ove godine Turistička zajednica i Općina Domaljevac zajednički sudjelovati.

Već tradicionalno, Turistička zajednica dat će potporu Domaljevačkoj tkanici, manifestaciji koja se u kontinuitetu održava od 1998. godine.

Općinski načelnik posebno je naglasio da se ove godine obilježava 150 godišnjica utemeljenja Župe Domaljevac te istaknuo da se radi o izuzetnom događaju koji zbog svojega značenja treba imati potporu Turističke zajednice u planiranju raspodjele financijskih sredstava za područje kulturno-povijesnih znamenitosti.

Vezano za obilježavanje ovoga jubileja, ranije je domaljevački župnik fra Blaž Marković posjetio općinsko poglavarstvo te općinskom načelniku i predsjedniku općinskog vijeća iznio okvirni program obilježavanja 150 godina župe u Domaljevcu.

Direktor Jurić iskazao je spremnost da Turistička zajednica sudjeluje u ovogodišnjim manifestacijama u Općini Domaljevac i obilježavanju 150. godišnjice župe Domaljevac, napose što se svake godine i kulturne i turističke manifestacije u Domaljevcu ističu po svojoj kvaliteti i visokoj razini organiziranosti

Preuzeto s republikainfo.com