Domaljevac
Typography

josicPredsjednik Općinskog vijeća Domaljevac-Šamac Mario Ćošković sazvao je za ponedjeljak, 20. listopada 2014. godine, izvanrednu sjednicu Općinskog vijeća na kojoj će se imenovati vršitelj dužnosti načelnika općine Domaljevac-Šamac.

Sjednica će se održati u 10.00 sati u skupštinskoj dvorani u Domaljevcu .

S obzirom da je sa 12. listopadom 2014. godine, kada su održani opći izbori u BiH, aktivirana ostavka općinskog načelnika Željka Josića, Općinsko vijeće će sukladno zakonskim i statutarnim ovlaštenjima imenovati vršitelja dužnosti općinskog načelnika koji će imati sva načelnička ovlaštenja i odgovornosti do neposrednog izbora općinskog načelnika.

Središnje izborno povjerenstvo u Sarajevu će u roku 60 dana raspisati izvanredne izbore za izbor načelnika općine Domaljevac-Šamac.

Prisjetimo se što je jedan od najmlađih, najboljih i najsposobnijih političara u Županiji Posavskoj, inače član HDZ 1990. prija izbora kazao o ostavci na mjesto načelnika:
"Moja ostavka na mjesto načelnika općine Domaljevac-Šamac kovertirana je sa 12.10.2014. godine, danom održavanja općih izbora u BiH.

U preostala dva i pol tjedna, koliko sam još načelnik, radit će se ne smanjujućim tempom, a nakon toga, isto tako, i još više, jer u općini ostaje krasna ekipa mladih i vrijednih ljudi. Općinsko vijeće će u okviru svoje nadležnosti imenovati vršitelja dužnosti općinskog načelnika.

Prihvatio sam zastupničku kandidaturu iz opredjeljenja da novim idejama i radom budem na korist svojem narodu. Odbio sam kalkuliranje da bez obzira na rezultate ovih izbora i nakon 12.10.2014. zadržim poziciju načelnika, na koju imam pravo do listopada 2016. godine.

Zadržavanje fotelje načelnika, smatram, ne bi bilo fer. Korektno je izaći na izbore, a ako se ne dobije povjerenje naroda, vrata zavoda za zapošljavanje su otvorena. Ako se dobije povjerenje, e onda treba zasukati rukave i u Županiji Posavskoj".

Dakle povjerenje je dobiveno, snaga i moral su tu i sada preostaje samo ono što ovaj čovjek veoma dobro zna. Rad a ne obećanja!
Posavina.org