U duši mi Posavina

Svi pod jednim krovom

Ned02072016

Last updatePon, 13 Lip 2016 6am

Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel
Back Nalazite se ovdje: Naslovnica Vijesti Posavina Gradačac Sva naselja Gornja Tramošnica

Naš patron Gospa od anđela

gospa od andjela1Gornja Tramošnica - Htio bih napisati nešto lijepo, nešto duhovno i pobožno o tom našem blagdanu, patronu župe, ali i sam taj najtočniji i najslužbeniji naziv nije dovoljan da izrazi svu dubinu i značenje tog dana!!!

Treća humanitarna veče

tramosnica 2013Pozivnica za treću humanitarnu veče prijatelja Tramošnice. Fešta je 21.09.2013 u Rothrist, Gemeindesaal Breiten

Gosti Večeri:
ŽELJKO JURIĆ i KUD Croatia Zürich
Prije fešte će se održat sveta misa u crkvi St. Paul u Rothristu u 18.00 sati, sa našim župnikom iz Tramošnice, Fra Perom Baotić.

Bratstvo svetosti i svjetlosti

fra.NikolaBivši profesor matematike i fizike u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom, Fra Nikola Bošnjak, već petu deceniju vrijedno prikuplja i čuva umjetnička djela najpoznatijih slikara i kipara koji su obilježili XX vijek na ovim prostorima.

Proslavljena Gospa od Anđela u Gornjoj Tramošnici

gospa od andjelaGornja Tramošnica-Više od tri tisuće vjernika svečano je u petak 2. kolovoza proslavilo svetkovinu Blažene Djevice Marije Anđeoske - Porcijunkulu u župi i svetištu Gospe od Anđela u Gornjoj Tramošnici u bosanskoj Posavini.

Doživotni zavjet sestre Ivana Pavla Dominković

g-tramosnicaG. TRAMOŠNICA - U subotu 17. rujna, na blagdan Rana sv. Franje Asiškoga, u župnoj crkvi Gospe od Anđela u Gornjoj Tramošnici pod svečanim euharistijskim slavljem u 11 sati doživotne zavjete položit će s. Ivana Pavla Dominković, rođena u Tolisi, školska sestra franjevka Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina (Sarajevo).

Priopćenje za javnost

vijesti iz posavinePosljednjih mjeseci na području Gornje Tramošnice, Liporašća i Donjih Ledenica u općini Gradačac nastavljene su i učestale  provale u kuće hrvatskih povratnika, otimačina i uzurpacija njihove imovine, bespravna sječa šuma, te verbalne i nacinalističke prijetnje kao i fizički napadi a nadležni u Policijskoj stanici Gradačac i inspekcijskim službama očito ne čine dovoljno na sankcioniranju policiji poznatih počinitelja ovih kaznenih djela.

Proslava blagdana Gospe od Anđela u Tramošnici Gornjoj

gospa od andjelaU Gornjoj Tramošnici je jedinstveno svetište Gospe od Anđela u Posavini. Ova je župa proslavila blagdan zaštitnice uz nazočnost oko 5.000 vjernika.Misno slavlje predvodio je msgr. dr. Marko Semren, pomoćni biskup Banjalučke biskupije.

Proslavljen Patron u Tramošnici

patron tramosnicaŽupa Gornja Tramošnica proslavila je patron Gospa od Anđela. Po izrazito vrućem vremenu, služila se sv. misa na vani pred preko 2000 vjernika. U Bosanskoj Posavini u župi Gornja Tramošnica okupi se najviše vjernika na patronu.

Gornja Tramošnica – župa Marije Anđeoske

g-tramosnicaŽupa Tramošnica nastala je odvajanjem od župe Bijela 1784. god. kao lokalna kapelanija i od tada ima matice. Župom je deklarirana 1802. godine. Tramošnica je kao župa opstojala i u 17. st. Opsluživali su je franjevci modričkog samostana. God. 1673. imala je 6.300 katolika. Nakon velikog egzodusa hrvatskih katolika iz Bosne u vrijeme Bečkog rata (1683-99), župa je iščezla.

Proslava Gospe od anđela u Gornjoj Tramošnici

crkva tramosnica gornjaU svetištu Gospe od anđela, Crkvi u Gornjoj Tramošnici u četvrtak, 02. kolovoza slavljena je Gospa od Anđela. Slavlje je počelo prvom jutarnjom ranom misom koju je predvodio vlč. Marinko Miličević.