Modriča
Typography

Službenici Sektora kriminalističke policije CJB-a Doboj i Policijske postaje Teslić, na osnovu naredbe Osnovnog suda Modriča, jučer su izvršili pretres kuća i pomoćnih objekata na tri lokacije na području općine Modriča piše Dnevni avaz.  droga modrica

Pretresi su izvršeni u cilju sprečavanja neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Prilikom pretresa kuće u vlasništvu P.B. pronađeno je ukupno 11.849, 123 grama marihuane (jedna stabljika sa listovima težine 6.650 grama, listovi biljke težine 5.150 grama i sasušena biljna materija težine 49,12 grama).
Prilikom pretresa kuće vlasništva D.L. pronađena je i oduzeta jedna automatska puška sa okvirom od 30 metaka i 55 pripadajućih metaka, kao i jedna poluautomatska puška sa šest metaka u spremniku.

Nad navedenim osobama je izvršena kriminalistička obrada, a po dokumentiranju predmeta, Okružnom tužilaštvu Doboj bit će dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštene proizvodnje i promet opojnih droga i nedozvoljeno posjedovanje i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Iz dobojske policije je saopćeno kako su spomenute aktivnosti provedene u koordinaciji sa Upravom kriminalističke policije MUP-a RS-a.

PREES Posavina.org{jathumbnail off}