Orašje
Typography

miss orasje 14ORAŠJE 28.04.2014.g.- Izbor za Miss Posavske Županije, koji u svom predznaku nosi naziv „Ljepota sa svrhom, zaposlimo mlade" održan je u City Centru IN u Orašju u organizaciji Miss ABC Fashion i Direkcije za Miss FBiH.

Prethodnih godina Direkcija je obrađivala teme, tipa prevencija raka dojke i spriječimo nasilje u obitelji, a ove godine kandidatkinje su cijeloj javnosti poslale poruku na temu nezaposlenosti mladih u BiH. U revijalnom programu posjetitelji su mogli uživati u modnim revijama, a osobitu pozornost privukao je nastup profesionalne škole za djecu i omladinu iz Orašja u kojem su nastupili mali manekeni sa svojim koreografijama.

Na pisti u City Centru IN u Orašju nastupilo je 18 kandidatkinja, a žiri je među njima odabrao sedam djevojaka koje će potom nastupiti na federalnom izboru. Najljepšom djevojkom županije Posavske proglašena je Suada Kukuljević srednjoškolka iz Orašja. Miss publike je Helena Mijić, Miss fotogeničnosti Alma Konjević, Miss šarma Melisa Lišić, Miss ABC Fashion Medina Bektić, druga pratilja je Šejla Didić i prva pratilja Jasmina Huremović.
-Ostvarila mi se velika želja i već u prvom nastupu osvojila sam prestižnu titulu. Imam veliku potporu svojih roditelja i s velikim ambicijama odlazim na daljnja natjecanja, izjavila je Suada Kukuljević nova Miss županije Posavske kojoj je lentu predala Samra Šakanović prošlogodišnja ljepotica.

-Ocjenjivački sud je imao težak zadatak pri odabiru sedam najljepših djevojaka, jer mladost je lijepa sama po sebi i nijanse uvijek donose prevagu. Nakon nastupa u Orašju svih sedam ponovno prolaze kroz nove kriterije i castinge gdje je važna njihova edukacija, kakve su učenice, govore li strane jezike, njihova osobnost, šarm i komunikativnost i uopće koliko imaju ambicija za ovaj posao, istaknula je Stela Zubak-Jovanović direktorica izbora Miss BiH za Miss svijeta.

Preuzeto s radio orašje