Orašje
Typography

hercegovina siroki3U Svadbenom salonu ‘Golden Palast’ u Orašju, 5. rujna 2014., je u organizaciji Vlada Županija Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske održana ‘Večer Hercegovine u Posavini’. Posavinom su do dugo u noć odjekivali zvuci gange i bećarca, uz pjesmu ples i igru županijskog kulturno umjetničkog društava ‘Hercegovac’ sa sjedištem u Širokom Brijegu i klape 'Drača' iz Mostara.

U zabavnom dijelu programa nastupio je Zdenko Damjanović & bend. Bila je ovo još jedna nezaboravna večer druženja Hercegovaca i Posavaca, koja se održava po drugi put u Orašju, a nastavak je druženja kojega Posavci priređuju u mjesecu travnju u Mostaru.

Na ‘Večeri Hercegovine u Posavini’ okupilo se preko 500 Hercegovaca i Posavaca iz gospodarskog, javnog, kulturnog i športskog života ovih regija, a među kojima je bilo i izaslanstvo Općine Široki Brijeg predvođeno Općinskim načelnikom Mirom Kraljevićem.

Zadovoljstvo suradnjom Posavine i Hercegovine izrazili su u prigodnim obraćanjima predsjednik Vlade Županije Posavske mr. sc. Marijan Oršolić, a isto su potvrdili i predsjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije Denis Lasić i Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić.

Na ‘Večeri Hercegovine u Posavini’ su bili nazočni i predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH dr. Dragan Čović, te visoko izaslanstvo HDZ-a i HNS-a BiH.

dr. sc. Drago Martinović

hercegovina cosic

hercegovina cosic1nevenkohercegovina dracaDSC 3292hercegovina hkud2{jathumbnail off}