Mišo Perak
Typography

Hvaljen Isus i Marija svima Vama koji iščekujete blagdan Kristovog rođenja! Okupili smo se danas u Posavini da u ovoj svetoj noći, na razmeđi prethodnoga i novog dana, da zajedno proslavimo Božić, rođenje Isusovo.Radost je večeras biti u Posavini i svom rodnom kraju te nazočiti prelijepom i svečanom događaju, dočeka Božića i Kristova rođenja u svojoj župi, jer Božić budi u svima nama posebne emocije i nostalgiju, a uvjereni  smo i želju da se dočeka u obiteljskom ozračju, ispunjen mirom, ljubavlju, i radošću.

cestitka za bozicBožić je nama katolicima jedan od najradosnijih dana i mnogi su od nas spremni tu radost podijeliti s drugima. Taj osjećaj i potreba dijeljenja te radosti imaju posebno značenje upravo ovdje: u Posavini u Bosni i Hercegovini, gdje su narodi i građani različitih vjera.

Vjerujem da svi Vi okupljeni večeras ovdje u Posavini i svojim župama, nosite u sebi poruke vjere i nade, hrabrosti i snage,  mira i ljubavi te Vas molimo i pozivamo, da te poruke preneste i na druge kako riječima, tako i djelima.

Neka ta djela budu tek mali čin naše zahvalnosti , jer tako se to činilo nekad pred Božić pa neka tako bude i uvijek.

Ne zaboravite se radovati,  ne zaboravite ljubiti i, prije svega, ne zaboravite opraštati.

Na dobro Vam došao Božić i sveto porođenje Kristovo.

Uredništvo Posavina.org