Patron u Bosanskom Šamcu

Župa Bos. Šamac koji se nalazi u Bosanskoj Posavini 3. svibnja svečano je proslavila patron i 50 godišnjicu misništva župnika vlč. Josipa Janjića. Svečano misno slavlje predslavio je zlatomisnik vlč. Janjić a propovijedao je vlč. Pavo Brajnović, ispovjednik časnih sestara Služavki malog Isusa u Vitezu, u koncelebraciji sa 14 svećenika.

EU Program za oporavak od poplava - uspostavljanje normalnih uslova za život - pozitivan ishod za više od 610.000 ljudi

U stanu Jelice Stefanović u Ulici Dositeja Obradovića u Šamcu, koji je obnovljen kroz EU Program za oporavak od poplava, živi sedmoro mladih: njen sin, kćerka, snaha i četvoro unučadi, dvogodišnji Filip i Nikola, jednogodišnji Aldin i Anja kojoj je samo sedam mjeseci.

Poplave koje su sredinom maja 2014. godine zahvatile Šamac uništile su dom Jelice
Stefanović kao i stotine drugih u Šamcu. Kroz EU Program stan je kompletno obnovljen a njemu danas živi njena osmočlana porodica.

Bosanski Šamac – Danas 21 travnja 2015. je u Bosanskom Šamcu boravio potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković. Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković istakao je kako su u općini Šamac svima otvorena vrata za povratak.

jerkovic u samcu

sulejman-tihicUmro je veliki čovjek. Njegova mudrost, otvorenost i praštanje, te duboko ljudska orijentacija čovjeka bez mržnje, ite kako će faliti Bosni i Hercegovini – riječi su visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka nakon smrti dugogodišnjeg predsjednika SDA Sulejmana Tihića.

Župa Bosanski Šamac proslavila je patron i 115 godišnjicu župe Srca Isusova. Po vrućem vremenu u župnoj crkvi okupilo se oko 400 vjernika štovatelja Srca Isusova. Euharistijskom slavlju predsjedao je fra Blažen Lipovac, župni vikar u Gornjoj Dubici u nazočnosti sa 15 svećenika. 

Bosanski Šamac – Domu zdravlja u Bosanskom Šamcu uručena je medicinska oprema u vrijednosti 20.000 KM, koju je donirala kompanije “Coca-Cola”. Direktor Doma zdravlja u Šamcu Dragan Ilinčić kazao je da će donacija biti namijenjena službama hitne medicinske pomoći i obiteljske medicine, pedijatriji i Centru za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, čija je oprema uništena u majskim poplavama prošle godine.

samac donacija coca cola

carinaNakon četiri tjedana od kada je rijeka Sava poplavila Carinsko-granični prijelaz u Bosanskom Šamcu prema kazivanju u Upravi za neizravno oporezivanje BiH ovaj granični prijelaz bi trebao početi s radom do ponedjeljka16. lipnja 2014., ukoliko ne bi došlo do dodatnih problema.

More Articles ...