Konji vuku saone, vozi djed unuke, dječake osnovnoškolce, dočekao ih na željezničkoj stanici u Modriči. Stigli su iz Osijeka, nisu se vidjeli od prošlog Božića.

Kako ste putovali?
Tata nas ispratio na kolodvor, i evo mi stigli.
Oni i ne znaju da je tata jednog putnika u kupeo zamolio da pripazi na njih, taj je prihvatio i na kraju putovanja šapnuo djedu da su djeca bila dobra.

Povodom 23. obljetnice obilježavanja strašne tragedije koja se dogodila 1991. godine u Vukovaru donosim svoje kratko svjedočanstvo. Uvijek se rado prisjećam svoga djetinjstva i uspomena iz tih dana. Kao djeca brat i ja imali smo sretno i bezbrižno djetinjstvo. vukovarsko groblje

hrvatska zastava banSa sjetom, ganuta, proslavljam i zahvaljujem Bogu za današnji dan: sjećanje na međunarodno priznanje Republike Hrvatske od zemalja tadašnje Europske Zajednice, 15. siječnja 1992., te priznanje hrvatske države koju je dva dana prije svih drugih zemalja priznao Vatikan, a dan ranije Republika Njemačka.

Jedna velika i vrijedna obljetnica tiska i novinarstva u Bosanskoj Posavini, stogodišnjica izlaska obnovljenog lista „Žendrag“, čiji je prvi obnovljeni broj izašao siječnja 1894. godine u Tišini, prolazi potpuno nezamijećeno, što više, šira javnost nije uopće s tim upoznata.

mama muttiNa blagdan Nevine dječice, 28. prosinca 2013, godine, u Osijeku je promovirana knjiga „Mama Mutti“ poznate Osječanke, novinarke Verice Sikora. Knjigu je izdala Matica Hrvatska, Ogranak Osijek – i zato zaslužuje svaku pohvalu!

osijek predavanjeS ovim stihovima dragog Branka Mihaljevića, rado i meditativno šetam po parkovima i uz Dravu grada koji mi je podario toliko dobrote, ljepote i radosti, da sam bezmjerno zahvalna Bogu što sam baš ovdje provela prelijepo djetinjstvo, romantičnu mladost i dostojanstveno živjela gotovo sav svoj život.

jelke crkva garevacGAREVAC- Danas 22.prosinca 2013. sam posjetio Garevac. U odnosu na protekle sumorne i hladne dane, karakteristika današnjeg dana je jedno novo ozračje - mnoštvo svjetla i topline, koji su značajno nadjačali cjelodnevnu izmaglicu.

vjerujem u cudaNije me iznenadio podatak da su Hrvati među najdepresivnijim narodima u Europskoj Uniji. Prolazeći ulicama i trgovima svoga lijepog grada, zaista susrećem, osim u vrijeme kad studenti odlaze na svoje fakultete, a srednjoškolci u svoje škole, ili kad se vraćaju, sve manje ljudi.

lijepe ociDvojica mladića, Tomislav i Zvonimir žive u našoj župi, i prekrasni su mladi ljudi. Zaposleni su, obojica su diplomirala na jednom osječkom fakultetu i nastoje tjedno bar jedno dobro učiniti.

palcic goreU ovom članku se radi o djetetu (malom čudu iz kruga obitelji-malih Marija) koje je postalo junak u majčinoj utrobi  zahavljujući Gospodinu na uslišanoj molitvi i žrtvi vjernika.

krunicaUšla je u sobu visoka, vitka, mirna, dostojanstvena. Crte na licu odražavale su da joj život nije bio lagan, ali stavom i držanjem kao da je pokazivala da može odoljeti i najtežim iskušenjima. Da, bila je to moja ‘’cimerica’’ u bolničkoj sobi br. 1. na zagrebačkom Rebru.

More Articles ...

Subcategories