Da im spomen očuvamo

Hrvatsko kulturno društvo Napredak, (Odžak), Udruga "fra. Grga Vilić i Doborski dekanat organiziraju

Dane sjećanja 2016. godine

Danas su, pred zgradom odžačkog Centra za kulturu, brojni mještani odžačke općine, došli pozdraviti svoju "šampionku" pobjednicu ovogodišnjeg serijala
"The Voice", HRT-Ružu Janjiš.

hrana bebeObavještavamo stanovništvo općine Odžak da će se pristigla humanitarna pomoć, a koja se odnosi na pelene i druge artikle za bebe i djecu do 2 godine (kreme, maramice, hrana za bebe i sl.), zbog malog broja beba na području naše Općine dijeliti svim roditeljima istih,

opcina odzakVodostaj rijeke Save je i dalje u opadanju, voda s poplavljenih područja se povlači. Tijekom današnjeg dana težište aktivnosti i dalje će biti na prikupljanju i izvlačenju uginulih životinja s poplavljenog područja. Predviđa se tijekom dana ova aktivnost u najvećoj mjeri privesti kraju.

oluja 2014Po lijepom i sunčanom vremenu na poziv NK Dubrava Zagreb, došli su mališani na turnir „Oluja 95“, sa  svojim već znanim trenerom čupavim Mladenom, da odmjere snage s ekipama međunarodnog turnira.
Mala, ali srčana ekipa Mladenovih igrača odigrala je četiri utakmice, od kojih je dvije pobijedila, jednu izgubila, jedna je bila neriješena.

dom zdravljaodzakU razgovoru sa ravnateljem Doma zdravlja Odžak, dr. Antom Majićem, saznajemo da je za sada sve pod kontrolom.  Većih epidemija nema, a izmješteni pacijenti u centrima za smještaj, koriste lijekove pod kontrolom liječnika i medicinskog osoblja.

opcina odzakPrema dostupnim informacija s terena u poplavljenim mjesnim zajednicama je trenutno angažiran dovoljan broj ljudi. Informacije kazuju kako se voda i dalje povlači i na mnogim mjestima se već može kretati uz pomoć većih traktora i sličnih vozila. Crpna stanica u Svilaju radi, ona na Zoricama se još uvijek ne može staviti u funkciju. I dalje je najvažnija aktivnost na prikupljanju uginule i žive stoke.

More Articles ...