Nakon kratke stanke ovih dana nastavljaju se radovi na izgradnji Spomen parka u Posavskoj Mahali. Prije nekoliko dana svjedočili smo komemoraciji za pokojnog Juru Radmana iz Gornjega Svilaja koji je svojim životom i žrtvom stavio pečat na hrvatsku tragediju iz Drugog svjetskog rata i neposrednog poraća.

Donacije za igradnju Spomen parka  Posavska Mahala 

Svoje donacije možete dati blagajniku MZ Posavska Mahala Andriji Barišić (Kršo), Zdenku Barbarić preko Paypal sustava na adresu    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ILI preko Unicredit Banke u Odžaku
Transakcijski          3383 3022 6637 1733

Devizni   SWIFT/BIC  UNCRBA22
IBAN       BA39 3383 3048 6621 4330

U četvrtak 25. svibnja središnji je događaj ovogodišnjih dana sjećanja. 

U 10 sati i trideset minuta kod Doma u Posavskoj Mahali biti će blagoslov temelja novoga spomen parka. Nakon toga okupljeni će u procesiji doći do Nujića groblja. Umjesto vijenaca u procesiji će predstavnici svih mjesnih zajednica, iz odžačkog kraja, nositi "knjige svojih stradalnika".

Danas je hrvatski član predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio Posavsku Mahalu. Tijekom svog posjeta obišao je buduće gradilište spomen parka u središtu sela i porazgovarao s okupljenim mještanima i dužnosnicima općine Odžak i Županije Posavske.

U srcu Posavske Mahale, na uriji kod kapele gdje se pravi spomenik poslije jedne ulazne pjesme mnogobrojnim vjernicima se obratio župnik vlč. Pavao Brajinović rječima: Draga braćo i sestre! Što je nekad bilo nezamislivo, doživjeli smo danas da to postane stvarnost: - Predsjednik države došao se pomoliti nad grobovima naših poginulih i uputiti nam svoju riječ: Čast mi je pozvati predsjednika gospodina Dragana Čovića da nam uputi svoju poruku. Predsjedniče izvolite!.

Poštovani,

U našem nastojanju da se na dostojanstven način zahvalimo svim našim stradalnicima koji su pali kao žrtva Drugoga svjetskoga rata, započeli smo s radovima na izgradnji Spomen parka u Posavskoj Mahali, na uriji kod kapele. Do sada smo uradili sljedeće:

Načelnik općine Odžak je primio u radni posjet izaslanstvo mjesne zajednice Posavska Mahala. Tijekom sastanka Luka Jurić, Andrija Barišić i mjesni župnik Pavo Brajinović upoznali su načelnika Jakova Ivankovića s tijekom aktivnosti na izgradnji Spomen parka u Posavskoj Mahali.

More Articles ...