U Posavskoj Mahali su se, od kada pamtim, a pamtim već više od pedeset godina, održavali veliki nogometni turniri. Počelo je sve na Žikinoj njivi, pa se igralo na Majstorovićki , da bi se konačno ustalilo igralište na današnjem mjestu.

Svake se godine u Odžakom kraju i podvučijaku od 1996. godine redovno obilježavaju Dani sjećanja na stradale Hrvate ovoga kraja u Drugom svjetskom ratu i poraću. Tako je bilo i ove godine, a zahvaljujući novinaru HRT koji je podrijetlom iz Bosanske Posavine Anti Praknjić te kamermanu Mateju Iljazović ovogodišnju manifestaciju „Dani sjećanja“ u Posavskoj Mahali imamo prigodu pogledati i na HRT u emisiji Globalna Hrvatska.

Pogledajmo što su nam pripremili: Anto Pranjkić i Matej Iljazović.

Program Dana sjećanja na žrtve Drugog svjetskog rata i poraća odžačkog i podvučjačkog kraja danas (25.5.2021. g.) je nastavljen u Posavskoj Mahali u skladu s epidemiološkom situacijom i zadanim mjerama, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Podružnica Odžak, te župa doborskog dekanata i mjesne zajednice Posavska Mahala.

Jučerašnjim popodnevnim polumaratonom Odžak - Posavska Mahala, u organizaciji odžačkog Rekreacijsko atletskog kluba Podvujčak, okončane su aktivnosti obilježavanja Dana sjećanja na sve žrtve Drugog svjetskog rata i poraća u odžačkom i Podvučjačkom kraju.

4.7.2021. godine svoju zlatnu misu u Posavskoj Mahali (ispred crkve) u 11 sati proslavit će zlatomisnik vlč. Pavao Brajinović, s pripadnicima svoje generacije koja je zaređena davne 1971.godine, iz Subotičke, Đakovačke, Zagrebačke, Banjalučke i Vrhbosanske nadbiskupije.

U okviru ovogodišnjih Dana sjećanja Pero Radić i Davor Ilić istrčali su još jedan polu maraton Prud - Posavska Mahala. Ovogodišnja ruta je bila: Prud -Gornja Dubica- Novo Selo - Odžak - Bijele Bare, Prnjavor - Posavska Mahala.

More Articles ...