Više od jedne godine dana od otvaranja underground kluba Dubina u Dubrovniku i brojnih događanja na kojima su nastupali brojni regionalni bendovi te svjetski poznati DJevi, ovu subotu, 15. srpnja u goste dovode Black Loops. Rođen u Italiji, sa sjedištem u Berlinu, Black Loops je multiinstrumentalist i pravi ”househead”, a hvaljen je kao jedan od najkreativnijih i najinovativnijih producenata house glazbe proteklog desetljeća.

Osuda izjave pojedinih visokih dužnosnika iz Republike Srbije (Ministar Aleksandar Martinović) o događajima iz 1990-ih godina u Vojvodini - relativiziranje i negiranje stradanja Hrvata.
Proteklih nekoliko dana ponovno svjedočimo izjavama pojedinih srbijanskih dužnosnika, među kojima je i ministar državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije Aleksandar Martinović, u kojima se otvoreno negiraju strahote koje su na tisuće Hrvata iz Srbije, prije svega iz Srijema i jugozapadne Bačke, zajedno s drugim nesrpskim stanovništvom (Mađarima, Rusinima, Slovacima i drugima) doživjeli tijekom 1990-ih godina.

Svečano je bilo u Narodnoj knjižnici u Kalima, u subotu, 25. ožujka kada je povodom rođendana kaljskog književnika Joje Ricova održana pjesnička večer uz dodjelu godišnje nagrade koja nosi Jojino ime. Nagradu “Joja Ricov” za 2023. godinu, koju je na prijedlog književnika Nikole Šimića Tonina pokrenulo Hrvatsko književno društvo Ogranak Zadar 2018. godine, dobio je pjesnik Pejo Šimić, a u prosudbenom povjerenstvu bili su Nikola Šimić Tonin, dr. sc. Erni Gigante Dešković, dr. sc. Dragan Gligora, Valerio Orlić, Ante Gregov Jurin i Žaklina Kutija.

Izaslanstvo Društveno-kulturne platforme za Bosansku Posavinu posjetilo je sjedište županije osječko-baranjske u Osijeku i tamo razgovaralo sa županom Ivanom Anušićem. Povod ovom susretu jeste taj što je u projektu ove udruge „Ponos Posavine za 2021. godinu“.

ODRŽANA SKUPŠTINA ZAJEDNICE PROTJERANIH HRVATA IZ SRIJEMA BAČKE I BANATA U ZAGREBU

Trideset i jedna godina ustrajnog rada i aktivnosti u Hrvatskoj

Kandidat Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine za dopredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskoga naroda na predstojećim listopadskim izborima , 28-godišnji doktor medicine iz Banja Luke Davor Pranjić bio je gost na Hrvatskoj televiziji. Gostujući studiju emisije „Globalna Hrvatska“, koja će biti emitirana u subotu 20. kolovoza u 17,45 na HTV 4, izjavio je kako kao mlad čovjek želi pomoći svom narodu na način pronalaženja rješenja a ne postavljanja pitanja zašto se nešto nije uradilo.

Istaknuti hrvatski slikar i akademik Đuro Seder preminuo je 02.05.22. u 95-toj godini života. Još se pamte i uvijek će se pamtiti njegove riječi „Život je dar, ali čovjek ipak nije gazda smrti, on o njoj ne odlučuje.

More Articles ...