Siromašni momak bio je jako zaljubljen u kćerku jednog bogataša i zaprosio je. Međutim, djevojka ga je odbila i rekla: “Tvoja mjesečna plata jednaka je mojim dnevnim troškovima. kako misliš da se udam za nekoga poput tebe? Nikada ne bih mogla da te volim, zato me zaboravi. Idi nađi neku djevojku koju ćeš da oženiš tvog nivoa.”

Jedan mladić se oženio. Imao je staru majku. Jedan dan, njegova supruga je napustila jelo i otišla u svoju sobu. Majka reče: „Sine, idi vidi da nije bolesna. Nemoj da zaspi gladna. Sine, pazi svoju suprugu.“ I on je pomislio je da njegova draga bolesna, pa je otišao za njom u sobu. Upitao je: „ljubavi, jesi li bolesna? Zašto ne jedeš s nama?“ Ona mu reče: „Ne mogu. Kada vidim prljave ruke tvoje majke, ja ne mogu da jedem“.

Učiteljica je jednog dana zamolila svoje učenike da svako od njih u školu donese nekoliko jagoda u plastičnoj vrećici s napomenom da: koliko osoba mrzi, toliko jagoda treba donijeti. Sjedeći dan sva su djeca donijela svoje jagode s imenima. Neki su imali dvije, neki tri, neki pet, a neki čak i 20 jagoda.


Ovo je priča o ocu koji nikada nije imao priliku da ide u školu. Svaki dan se borio da zaradi dovoljno novca da svojim kćerkama pruži šansu za obrazovanjem, piše “Virealno“…“Nikada nisam rekao svojoj djeci čim se bavim. Nisam želio da ih bude sramota mene. Kada me najmlađa kćerka pitala što radim, rekao sam joj da sam radnik.

More Articles ...