U župnoj crkvi sv .Marka Evanđeliste u srijedu 13.lipnja 2018. je obilježen blagdan sv.Antuna Padovanskog najomiljenijeg sveca bosanskohercegovačkih katolika. Blagdan sv. Ante obilježen je procesijom u kojoj je sudjelovalo 300-tinjak  vjernika koji su se molili i preporučili sv.Anti.

Prema podacima Matičnog ureda Gradačac, u posljednju godinu, 70 građana dobilo je ispis iz bosanskohercegovačkog državljanstva što je znatan porast u odnosu na raniji period. Riječ je o mlađim osobama i onim srednje životne dobi. Sada već bivši bh.državljani, u najvećem broju, prihvatili su državljanstva Njemačke, Austrije i Slovenije.

antunovo 4GRADAČAC, 14.lipanj 2014.– Svečanom procesijom i svetom misom koju je, u koncelebraciji desetak svećenika,  predvodio msgr. Ilija Janjić, biskup bokokotorski, u Gradačcu je u petak proslavljen blagdan sv Antuna Padovanskog.

GRADAČAC, 13.lipnja (2015.- U Gradačcu je u subotu svetom misom, koju je služio msgr. Luka Tunjić uz koncelebraciju desetak svećenika, proslavljen katolički blagadan posvećen sv. Anti Padavonskom-Antunovo, koji se u Gradačcu obilježava već tri stoljeća.gradacac 1

GRADAČAC, - U povodu božićnih blagdana, hrvatska kulturna društva „Napredak“ iz Gradačca i Zagreba te Udruga branitelja HVO Gradačac organiziraju tradicionalni božićni koncert pod nazivom „Radujte se narodi“.

gradacac crkva

josipovic hrvati tuzleZAGREB-Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je predstavnike Hrvata s područja Tuzlanske županije u Bosni i Hercegovini,  na čelu s Mijom Krešićem, zastupnikom u Skupštini Tuzlanske županije te ministrima u Vladi Tuzlanske županije, Božom Antunovićem i Zvonimirom Iveljićem.

gradacac gastro promocijaGRADAČAC, 14. rujna 2014. U  cilju promocije turističkih i gastronomskih vrijednosti Bosne i Hercegovine, a u povodu obilježavanja Svjetskog dana kuhara, u Gradačcu će se 26. rujna održati, treća po redu, turističko-gastronomska manifestacija "Gastro provincija u pozadini".

obijanje kucaBRČKO, 27.prosinac FENA- Hrvatska seljačka stranka Bosne i Hercegovine (HSS) najoštrije je osudila posljednje napade na imovinu hrvatskih povratnika u općini Pelagićevo u kojima se skoro svakodnevno obijaju povratničke kuće i iz istih otuđuje i odnosi imovina.

samac posavina orgU nedavnim poplavama u Šamcu je više od 3.000 kuća i stanova poplavljeno od čega 300 kuća više nije moguće obnoviti. Saniranje posljedica od poplava u ovoj maloj i nerazvijenoj opštini trajaće mjesecima, čak i godinama. 8.7.2014.

tuzla4U sklopu dvodnevnoga posjeta Tuzlanskoj i Posavskoj županiji, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je s domaćinima, fra Mariom Divkovićem, Nikolom Čičom, Mijom Krešićem i Ivicom Kovačevićem, tuzlanskim gvardijanom, predsjednikom tuzlanskog Napretka, HDZ-ovim zastupnikom u Skupštini Tuzlanske županije i vijećnikom u Općinskom vijeću Tuzle, najprije obišao staro crkvište u centru Tuzle gdje je poodavno započela gradnja Hrvtaskog kulturnog centra sv. Franjo.

More Articles ...