Advent je najljepše vrijeme crkvene godine. U adventu se pripremamo za veliki događaj rođenje Isusa Krista. Advent je radosno vrijeme iščekivanja, vrijeme molitve, posta i ljubavi prema bližnjima. Advent je vrijeme od četiri nedjelje prije Božića kada s posebnom radošću idemo na mise Zornice koje nam podare oproštenje za sve poteškoće i razočarenja koja su nam nanesena. Advent je vrijeme kada posebno mislimo na mir s našim najbližim, kada mislimo na mir u svom domu i svom srcu.

Početak je mjeseca rujna 2021., mjeseca u kojem ćemo ući u jedno novo kalendarsko vremensko razdoblje. Vrijeme u kojem ćemo brati plodove koje smo proljetos i ljetos zasadili u našim vrtovima, i plodnim ravničarskim njivama i poljima. I ako nam vrijeme nije bilo baš naklonjeno radi velikih vrućina i suša tijekom ljeta ipak nas naši usjevi nikada nisu izdali pa tako će nadamo se biti i ove godine.

U nedjelju 30 svibnja 2021. godine na kraju svibanjske pobožnosti i svetkovinu Presvetoga Trojstva te Dan Hrvatske državnosti služena je komemorativna Sveta misa povodom 76 obljetnice stradanja nedužnih žrtava mučilišta Burića štale i ovoga kraja. Ovo je tradicija koja se neprekidno održava od 2005. godine i manifestacija „Dana sjećanja“ i molitve za sve ne dužne žrtve Burića štale u Garevcu koja se svake godine održava zadnje nedjelje u mjesecu svibnju. Istoga dana se polažu vijenci i cvijeće te pale svijeće u znak trajnog sjećanja za stradalnike Drugog svjetskog rata i poraća ovoga kraja.

Samo dva dana prije smo objavili članak s naslovom „Svijetli primjer rada MZ Garevac“, u kojem smo opisali kako je naša MZ svijetli primjer da se i s malo može učiniti dosta, ako se uloži trud, znanje, ideje i želja. Uz put smo zamolili Garevljane da ih pomognu svojim donacijama jer njih nitko ne spominje i ne traži za njih financijsku pomoć, a svi radovi koji su vezani za selo su na njihovim plećima. Oni su oni koji misle na selo, oni čiste i uređuju Garevac, bankine pored ceste, potkresavaju međe i uređuju garevačko groblje.

More Articles ...