Garevac
Typography

Oprostite mi što Vas ponekad vratim u ratnu 1992. godinu, ali TKO NIŠTA NIJE NAUČIO IZ POVIJESTI, OSUĐEN JE DA MU SE ONA PONAVLJA... Danas, tridesetak godina nakon Domovinskog rata, u kom smo bili žrtve (i grješnici samo što smo branili svoja ognjišta) DRUGI PIŠU NAŠU POVIJEST, A MI ŠUTIMO! U toj “našoj novijoj” povijesti, “povjesničari” su ciljano posebnu pozornost posvetili odgovornosti i karakteru samog rata.

sjećanje ratnika
Po njima, MI SMO ODGOVORNI ZA POČETAK RATA NA OVIM PROSTORIMA, A RAT JE BIO GRAĐANSKI!!!

Zbog istine, kao sudionik i svjedok svih tih povijesnih događaja u drugoj polovici godine planiram izdati svoju novu knjigu pod (starim) naslovom - „Sjećanja ratnika“. U stvari, to je drugo, izmijenjeno i dopunjeno izdanje knjige tiskane 2018. godine. Knjiga se sastoji od 40-ak mojih novih i ranije objavljenih ratnih priča, razmišljanja i dvojbi; ulomaka iz ratnih dnevnika suboraca, operativnih izvješća, knjiga i tiskovina kojima se nastoji ISTINITO, kronološki i cjelovito prikazati svi važniji događaji, pojave i osobe s područja općine Modriča prije i tijekom Domovinskog rata.

U knjizi nema zamjena teza (kao u “novijoj povijesti” koju pišu “osloboditelji”) jer je točno navedeno tko je žrtva, a tko agresor i argumentirano se pobija teza “povjesničara” o građanskom ratu u BiH.

Knjiga neće imati nakladnika, neće se naći u prodaji tako da autor i suradnici neće ostvariti nikakvu materijalu korist jer je ovo njihov dug prema onima koji su dali ono najvrjednije - svoje živote za Domovinu.
Kao i do sada, primjerci knjige će se darovati donatorima, članovima udruga proizašlih iz Domovinskog rata, razvojačenim braniteljima, povratničkoj populaciji...

Međutim, kako su za tiskanje knjige, kao i distribuciju potrebita značajna novčana sredstava koja se mogu prikupiti samo kroz donacije, bio bih neizmjerno zahvalan svatkom onom koji, sukladno svojim mogućnostima, bude donator.

sjecanje ratnika 900

Svaki donator, bez obzira na donirani iznos, na dar dobiva: posebno izdanje knjige potpisano od autora u prigodnom omotu i zahvalnicu koja će biti sastavni dio knjige, uz napomenu da je broj posebnih izdanja u izravnoj vezi s iznosom donacije (veći iznos = više posebnih izdanja).

Za sve dodatne informacije vezane za doniranje možete me kontaktirati putem Messengera.

Antun Fuglinski, autor knjige "Sjećanja ratnika“