Ovim potezom premijera Plenkovića mještanima Garevca, Čardaka i Kladara dana je poruka kako nisu sami a nadležnima za gradnju ceste da će Vlada Republike Hrvatske nastaviti voditi računa o položaju i životu Hrvata u Republici Srpskoj.

MODRIČA – Općina Modriča se može pohvaliti blagim rastom privrednih aktivnosti u 2015. godini te povećanjem broja otvorenih novih poduzeća i zaposlenih radnika. Zbog toga rukovodstvo općine, privrednici i građani Modriče mogu biti zadovoljni odlazećom godinom

patron grebnice 2013 posavina orgDana, 28. studenog tekuće godine župa Grebnice proslavila je sv. Jakova Markijskog, zaštitnika župe. Župa je smještena u sjevernom dijelu Bosanske Posavine blizu Bosanskog Šamca. Vrijeme prohladno, sa snijegom na zemlji, za ovo doba godine ugodno.

Predstavnici Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe RS razgovarali su sa župnikom župe Žalosne Gospe u Čardaku Pavom Kopićem o značaju realizacije projekta uređenja unutrašnjosti crkve, u okviru kojeg je potrebno uraditi podne površina kao i ogradu oko crkve sv. Josipa Radnika u Kornici kod Šamca.

SVJEDOČENJA: FRANJO MARKOVIĆ I IVAN BOŽIĆ BAJA IZ PEĆNIKA KOD MODRIČE SNIMILI 1975. GODINE PLOČU S PJESMOM "POSAVINO, RODNA GRUDO MOJA" U KOJOJ KORISTE RIJEČ "TISUĆA" KOJA SE U TO DOBA NIJE UPOTREBLJAVALA JER JE BILA NEPODOBNA U TADAŠNJEM REŽIMU! Zanimljivo je kako počinju stihovi te pjesme: „Posavino rodna grudo moja, ja te gledam u TISUĆU boja.“

U Vukosavlju je u srijedu 31.08.2016. izvršena razmjena matičnih knjiga između opštine Vukosavlje i općine Odžak. Razmjenom su rukovodili načelnici opština, Vukosavlja gospodin Elvir Hadžiomerović i općine Odžak godpodin Hajrudin Hadžidedić. Razmjenom matičnih knjiga obuhvaćena su naseljena mjesta:Gornji Svilaj, Donji Svilaj,Gnionica, Jošavica i Srnava.

More Articles ...