Vjernička zajednica u Čardaku kod Modriče svečano je, 15. rujna, proslavila svoju nebesku zaštitnicu – Blaženu Djevicu Mariju Žalosnu. Istoga dana župa je obilježila i 60 godina postojanja te 10 godina od posvete crkve. Svečanu misu u župnoj crkvi slavio je vrhbosanski nadbiskup metropolita i apostolski administrator Vojnoga ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić. Koncelebriralo je 20-ak svećenika, među kojima je bio župnik u Čardaku vlč. Ivan Dragičević, kao i dekana Doborskog dekanata i župnik u Odžaku preč. Ilija Orkić.

I ove 2022. godine u četvrtak 03. studenog župa Čardak u suradnji lovnom Grupom "ČARDAK" po drugi puta je organizirala proslavu SVETOG HUBERTA - ZAŠTITNIKA LOVACA u prvom redu po svetoj Misi koju je predvodio i propovijedao župnik vlč. Ivan Dragičević, a potom su organizirali i zajedničku večeru za sve nazočne vjernike i goste iz drugih mjesta kojih je ove godine na žalost bilo jako malo.

Dolaskom vlč. Ivana Dragičevića novog župnika u župu Čardak a bivšeg odžačkog kapelana u župi su nastali i novi običaji. Pod svetom Misom koju je održao na 25 nedjelju kroz godinu B, u 9.00 sati ujutro blagoslovio je đake i njihove školske torbe kako bi im Božja pomoć uvijek dobro došla.


Na kraju svake kalendarske godine to jest na staru godinu) svaki župnik u svojoj župi pročita župnu statistiku za godinu koju župljani ispraćaju. Ovdje vam donosimo statistiku jedne župe s tri sela koja je smještena u Republici Srpskoj.Dakle riječ je o župi ČARDAK u općini Modriča koja je 1991. godine imala 3.264 katolika.

U subotu, 15. rujna proslavljen je patron župe Žalosne Gospe u Čardaku, mjestu u općini Modriča u Bosanskoj Posavini. Misno slavlje predvodio je vlč. Marko Zubak, ravnatelj Katoličkog školskog centra u Tuzli, uz suslavlje 16 svećenika i sudjelovanje više od 150 vjernika.

More Articles ...