Župa Čardak obavještava svoje mještane da će posveta novoizrađenog spomenika poginulim i nestalim Čardačanima u drugom svjetskom i zadnjem domovinskom ratu biti na blagdan Svih Svetih 1.11.2017. godine poslije Svete mise na groblju, koja počinje u 10.00 sati. Blagoslov spomenika i obred opijela vodit će čardački župnik, Pavo Kopić.

MODRIČA – Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković boravio je danas u Modriči gdje je sa županom karlovačkim Ivanom Vučićem posjetio povratnika Marka Kneževića kojem je u okviru programa “Jedna hrvatska županija – jedna obnovljena kuća u BiH” obnovljena porodična kuća u naselju Čardak.

cardak posavina orgPo lijepom vremenu u župnoj crkvi u Čardaku vjernici su proslavili nebeskog zaštitnika svoje župe Žalosne Gospe u ponedjeljak 15. rujna tekuće godine sv. misom u 11 sati. Okupilo se oko 130 vjernika,

luso cordas krekicČARDAK - U čardačkom naselju Ada, sredstvima ministarstva za izbijegla lica, obnovu i povratak, asfaltirana je cesta koja je spojila općine Modriču i Šamac, a načelnici ove dvije općine sa ministrom su obišli cestu.

blagoslov kladariKladari Donji -U četvrtak 29. svibnja 2014. godine u Kladarima Donjim proslavljeno je Uzašašće ili Spasovo blagdan na koji se u Kladarima Donjim moli od Gospodina blagoslov polja. Sveta misa slavljena je u 11.00 sati kod kapelice na Ždralovcu u Bičvićima. Svetu misu molio je i propovijedao čardački župnik vlč. Pavo Kopić.

cardak 2012Na dan Gospe Žalosne dana, 15. rujna župa Čardak proslavila je svoj patron. Sv. misi predsjedao je vlč. Kristijan Zeba, župnik u župi sv. Ivana Krstitelja u Rijeci, u koncelebraciji sa 10 svećenika. Bilo je nazočno ok 250 vjernika, što domaćih župljana i vjernika iz susjednih župa odžačkog kraja.

More Articles ...