Čardak
Typography

Dolaskom vlč. Ivana Dragičevića novog župnika u župu Čardak a bivšeg odžačkog kapelana u župi su nastali i novi običaji. Pod svetom Misom koju je održao na 25 nedjelju kroz godinu B, u 9.00 sati ujutro blagoslovio je đake i njihove školske torbe kako bi im Božja pomoć uvijek dobro došla.

Po svom dolasku u župu Blažene Djevice Marije Žalosne u Čardaku na početku srpnja ove godine najavio je i obećao kako će organizirati druženja poslije svete mise u prostorijama škole što je danas po prvi puta i ostvario. Uz kavu, sokove, domaću rakiju i keks izrazio je želju da se ovako i u buduće nastavi i preraste u tradiciju.

cardacka crkva

On je uz časne sestre sve to pribavio, a župljanke su pomogle poslužiti.

U prostorijama škole se skupio lijep broj župljana i svima im se ovo druženje svidjelo, a župnik i časne sestre su pokazali veliko zadovoljstvo.

Za sljedeću nedjelju je ponovo najavio misu u 9.00 sati ujutro, a od listopada će ponovo misa biti u 11.00 sati!

Napomenut ćemo da je i 15.9.2021 proslavljen patron Blažene Djevice Marije Žalosne u Čardaku gdje se okupio veliki broj svećenika i časnih sestara kao i mnogobrojnih župljana i gostiju iz drugih župa.
Novi župnik vlč. Ivan Dagičević je sve to lijepo organizirao kako za vrijeme svete mise tako i poslije na zajedničkom domjenku skupa sa svojim župljanima, a dobro im je došla i debela hladovina kestena pred ulazom u crkvu jer dan bio izrazito topal.

Župnik se zahvalio svim nazočnim svećenicima kao i gostima iz druhih župa te svojim mještanima koji su na bilo koji način pomogli da je toga dana sve bilo onako kako se samo poželjeti može.

Za Posavinu.org piše Mišo Perak