ODŽAK - Predsjednik Općinskog vijeća SNSD-a iz Odžaka Damir Ivetić najooštrije je osudio Centralnu izbornu komisiju (CIK) BiH što je omogućila Hrvatu Elvisu Živkoviću iz Orašja da politički napreduje izjašavajući se kao Srbin, jer njegovo pozicioniranje u Domu naroda Parlamenta FBiH dodatno ugrožava položaj srpskog naroda u Posavskom kantonu.

Već smo pisali oko problema s postavljenom prometnom pločom s dvojezičnim natpisom naseljenog mjesta u Domaljevcu, a sada su se iste pojavile i u Baziku i Novom Selu što naravno ljuti mještane jer misle kako je to nečija provokacija. Da ne bi dolazilo do daljnjih problema, i sprejanja kao što se vidi na priloženim fotografijama i daljnjeg ne zadovoljstva mještana pa i kaznenih djela pokušali smo doći do odgovora nadležnih osoba.

Svim našim posjetiteljima i čitateljima kako u Posavini tako i diljem svijeta od srca želimo miran i sretan Božić! Neka nas i ove godine Božić potakne na darivanje ne samo darova, već darivanja utijehe, pažnje i razumijevanja. I to ne samo za Božić već da ove darove dijelimo kroz cijelu godinu jedni s drugima.

„Oni, koji su za njih uvijek „ti Bosanci“ koji su krivi za sve loše na ovim prostorima, mogu se od sada osloniti na knjigu, na popis i zapisanim činjenicama zaustaviti riječi onih koji činjenice ne poznaju.“
SLAVONSKI BROD - Enciklopedijski rječnik Bosanske Posavine, tiskan 2020. godine pod nakladništvom slavonskobrodske Galerije Goll, Fraternitasa i Synopsisa, već na svojim prvim stranicama, oznakom mjesta i godine prvog izdanja (Brod, Sarajevo, Zagreb, Slavonski Brod, 2020.) pokazuje koliku će širinu pružiti čitateljima na 680 stranica i koliko je ljudi bilo uključeno u nastajanje te značajne knjige.


Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti nagradilo je i ove godine najbolje učenike osnovnih i srednjih škola u Federaciji BiH. Program nagrađivanja, realiziran je u suradnji sa županijskim ministarstvima obrazovanja, koja su bila zadužena da nominiraju najbolje učenike osnovnih i srednjih škola sa područja svojih županija. Jednokratnom novčanom nagradom podržano je 26 osnovaca i 27 srednjoškolaca iz svih deset županija u Federaciji BiH.

Danas 06. prosinca Sveti Nikola je posjetio veliki broj posavskih mjesta i župa te svojim darovima razveselio svu dobru dječicu. Vrijeme je epidemije i korona virusa pa ništa nije kao prije, ali neka nam zagovor svetog Nikole pomogne da budemo uvijek u životu ispružena ruka svome bližnjemu! Da budemo rijeka zajedništva i mostovi koji nas spajaju.

More Articles ...