U prošlosti, dok nije bilo radija, televizije ni kasetofona, da mobitele i druga suvremena čudesa i ne spominjemo, tu je prazninu u narodu popunjavalo izvorno govorno, pjesničko i glazbeno stvaralaštvo.

 Odića brdo sinoć je započeo program obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Drugog svjetskog rata i poraća odžačkog kraja.

Kata Tutic je rođena u Žeravcu kod Dervente, autorica je jedne zbirke pjesama a ova njena pjesma bude u novoj zbirci pjesama POSAVSKA JUTRA ...

Nedjeljko Nedić iz Ugljare, publicist, novinar, enigmata, sastavljač pučkih kalendara, ponovno je bio vrijedan izradivši novi pučki kalendar s nizom zanimljivosti iz života posavske županije u proteklom razdoblju.

Bolna 1992. godina preokrenula je stvarnost većine Posavaca, a još bolnija je postala 1995. godina, u kojoj smo umjesto pravde dobili odgovor da je sve već ranije „riješeno“.

Svim našim posjetiteljima i čitateljima kako u Posavini tako i diljem svijeta od srca želimo miran i sretan Božić! Neka nas i ove godine Božić potakne na darivanje ne samo darova, već darivanja utijehe, pažnje i razumijevanja. I to ne samo za Božić već da ove darove dijelimo kroz cijelu godinu jedni s drugima.

More Articles ...