Nakon objave članka na našem Portalu, javio nam se Željko Goreta, autor romana sljedećim priopćenjem: “Donatorima za donacije koje pokrivaju troškove tiska i distribucije knjige bit će dostavljen poseban donatorski box sa zahvalnicom i potpisanim primjerkom knjige, a ostalim će broj darovanih knjiga proporcionalno ovisiti o visini donacije".

Nakon isteka ugovora s nakladnikom prvog izdanja romana „S druge strane ciljnika“ (Bitka kod Odžaka), koji je pobudio veliko zanimanje javnosti, a posebice u posavskom puku, zbog povijesnih činjenica o kojima se i danas malo zna, ali i govori, njegov autor Željko Goreta planira, u vlastitoj režiji, tiskati drugo izdanje koje bi se trebalo pojaviti do manifestacije „Dani sjećanja 2023“, koja se tradicionalno održava koncem svibnja svake godine.

Ulomak iz povijesnog romana „S druge strane ciljnika“ (Bitka kod Odžaka), autora Željka Gorete, koji govori o „Posavskom umijeću ratovanja“... Odavno nisam s toliko pozornosti i što se kaže „u cugu“ pročitao jedno djelo kao povijesni roman „S druge strane ciljnika“(Bitka kod Odžaka), kog sam dobio na dar od samog autora - Željka Gorete. Autor je djelo, koje je nastalo prema istinitom događaju, posvetio svojoj majci i njezinoj obitelji.