Plesni klub LDF Odžak sudjelovao je na velikom međunarodnom plesnom natjecanju u Pančevu 25.11. 2017. koje nosi naziv International Serbian Dance Open. Turnir u modernim plesovima je okupio oko 1200 sudionika iz 22 plesne organizacije iz 6 država, a održan je u kulturnom centru u Pančevu.

Prošao sam cijelu Europu i vjerujte da se i na domaćem terenu, pa i u Posavini može pristojno živjeti uz više promišljanja gdje ulagati i više rada, a rezultati neće izostati. Naši mali koraci u tom smjeru, nadamo se, pomoći će razvoju općine Odžak - izjavio je nakon svečanog otvorenja proizvodnoga pogona poduzeća Techno Win koje je ta ugledna tvrtka iz Hrvatske otvorila u Odžaku njezin vlasnik Ilija Augustinčić.

Jedna od odlika svakoga čovjeka i naroda trebala bi biti i zahvalnost prema svojim herojima, a naši branitelji su naši heroji, jer su bili spremni za slobodu svoga zavičaja dati ono najvrednije što su imali, svoj život. Dvadeset četvrta godina je prošla od kada je 11 branitelja 102. HVO brigade dalo svoje živote prilikom prelaska rijeke Save u Svilaju iz Hrvatske u Odžak.Njihova imena su Jurkić Marko, Grebenarević Vjekoslav, Majić Ilija, Stažić Darko, Jelušić Bono, Jelušić Mladen, Ambrozić Marinko, Katić Marko, Čalušić Željko, Šabanović Vahudin, Omićević Bahrija uklesana u mramornu ploču kao trajni posjet svima nama, kako nikad nebi zaboravili njihovu žrtvu koju su za nas dali.

Ovih se dana u svim školama na području Županije Posavske održava tradicionalna manifestacija po zajedničkim imenom „Dani kruha i plodova zemlje“. Tako su učenici OŠ Vladimira Nazora Odžak uz to sudjelovali i na Državnoj smotri Udruge „Lijepa naša“ povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje koja je ove godine održana u Malinskoj, na otoku Krku.

Općina Odžak sa načelnikom Jakovom Ivankovićem prvi su u FBiH prihvatili projekt „Jedna HR županija - jedna obnovljena kuća u BiH“. Tim povodom načelnik je potpisao Ugovor o financijskoj potpori projektu „Pomoć općina/gradova FBiH za pomoć povratnicima u RS-FBiH“ kojim se nastavlja taj započeti projekt kojeg je inicirao dopredsjednik RS-a iz reda hrvatskoga naroda Josip Jerković.

U župi Mučeništva Sv. Ivana Krstitelja u Odžaku, 22. listopada, misnim slavljima, molitvom i poticanjem razmišljanja o misijama, ali i različitim aktivnostima obilježena je Misijska nedjelja. Pučko euharistijsko slavlje, koje je predslavio župnik preč. Jakov Filipović, obilježeno je poticajnim mislima i razmišljanjem o misijama.

Polaznicima jednogodišnje edukacije iz okupacijske terapije koju je financirala vlada Švicarske, a provela Asocijacija XY s Federalnim ministarstvom zdravstva i Fakultetom zdravstvenih studija iz Zenice, uručeni su certifikati. Iz Centra za mentalno zdravlje Odžak certifikate su dobile Jasminka Kadić i Ana Majić, koje su sudjelovale i u izložbi radova korisnika te osvojile prvo mjesto.

More Articles ...