U nedjelju 28.4.2019. godine na „mali ili bijeli Uskrs“ u Centru za kulturu Odžaku organiziran je susret pod motom „Uskrs u Odžaku 2019.“ pod vodstvom ravnateljice Danice Ilić. Sam susret se sastojao od tematske izložbe mladog ali veoma talentiranog domaćeg umjetnika Marka Barišića iz Gornje Dubice te glazbenog dijela na kojem su nastupili 17 mladih svirača i pjevača te 3 zbora.

Učenici OŠ Vladimira Nazora Odžak i SŠ Pere Zečevića Odžak pobjednici su županijskog natjecanja iz programa Civitas, koje je održano u petak 26. travnja 2019. godine u OŠ fra Ilije Starčevića u Tolisi. Na natjecanju su nastupili učenici iz svih sedam osnovnih škola iz ŽP te dvije srednje škole, SSŠ Orašje i Pere Zečevića iz Odžaka.

U organizaciji Hrvatsko kulturno društvo Napredak i Udruga Hrvatsko zajedništvo u Hotelu EURO u Odžaku održati će se Okrugli stol pod nazivom „Europske perspektive Hrvata na prostoru Bosne i Hercegovine“. Udruga hrvatsko zajedništvo i Hrvatsko kulturno društvo Napredak, na samu stogodišnjicu završetka I. Svjetskog rata, 11. studenog 2018., održali su u Zagrebu svečanu promociju trojezičnog izdanja Južnoslavenskog pitanja i Svjetskog rata od Ive Pilara kojom su obilježili taj događaj.

Vrijedna ekipa odraslih rekreativaca Plesnog fitnessa LDF, za svoju sugrađanku Nermu Hamzić, koja je teško oboljela od karcinoma, a čije liječenje iziskuje, svaki mjesec kupnju novih lijekova i terapije za liječenje bolesti, organizira humanitarni plesni koncert 22. 2.2019. u 19.00 sati u Centru za Kulturu u Odžaku. Cijena ulaznice je simboličnih 3 KM.

Izuzetna nam je čast da vam možemo predstaviti našeg prvog sponzora Zvonimira Zmajić vlasnika pogrebnog poduzeće "Felix d.o.o" iz Odžaka koje na ovim prostorima djeluje više od dvije decenije. Poduzeće Felix je osnovano davne 1995. godine, bolje rečeno čim se ukazala zgoda mirne reintegracije i povratka u Odžak po općem okvirnom sporazumu za mir u BiH ili Daytonskom sporazumu.

Jedna od tri općine Županije Posavske, općina Odžak danas, osmi veljače, proslavlja svoj Dan općine. Nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i nakon razgraničenja dozvoljen je povratak predratnog stanovništva u općinu Odžak. Prvi povratnici, pripadnici 102 HVO brigade i pripadnici policije, vratili su se 8. veljače 1996. godine. Od tada se taj dan obilježava kao Dan općine Odžak.

More Articles ...