Općina Odžak prigodnim je sadržajima obilježila Dan Općine 8. veljače, datum kada je Odžak po Daytonu pripao području Federacije BiH i počeo proces povratka. Program je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja za poginule branitelje 102. HVO brigade Odžak, a nastavljen održavanjem svečane sjednice Općinskoga vijeća.

U srijedu, 27. travnja 2022. u 19 sati održana je promocija i otvaranje izložbe "Hodočašće - El camino" u Centru za kulturu u Odžaku. Na početku promocije sve nazočne sudionike je pozdravila ravnateljica Centra za kulturu gđa. Ljubica Radić, potom je fra Jozo Puškarić župnik iz župe Gornje Dubice govorio općenito o hodočašćima, koja su prisutna u svim religijama i vjerama.

U nedjelju 14. studenog 2021. godine u Sarajevu se održalo međunarodno plesno natjecanje pod nazivom Sarajevo Dance Festival u organizaciji Plesnog kluba Astorija Sarajevo. Na turniru je sudjelovalo oko 900 natjecatelja, a turnir je održan u sportskoj dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu gdje su se natjecale i tri skupine plesnog kluba LDF Odžak.

U petak 02. rujna 2022. Godine je predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić sa suradnicima posjetio Općinu Odžak. U Uredu načelnice primila ih je općinska načelnica Nada Ćulap, gdje je održan i sastanak kojem su sudjelovali i direktorica Ureda predsjednika Vlade FBiH Bahra Džaka, predsjedateljica Općinskog vijeća Nasiha Torić, direktor Agencije za vodno područje rijeke Save Sejad Delić i ministar pometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske Anes Osmanović.

Od 28. do 30. siječnja, u Pastoralnom centru u Župi Glavosjeka Ivana Krstitelja u Odžaku održana je druga temeljna formacija animatora posavskog kraja. Formacija je okupila 15 mladih koji su s animatorima instruktorima prolazili kroz niz aktivnosti kojima je cilj bio osvijestiti važnost zajedništva i pripadnosti zajednicama.

Na svome listopadskom hodočašće Gospi Kondžilskoj u nedjelju 31.10.2021. Gospino svetište Komušinu-Kondžilo posjetila je Udruga "Život" iz Odžaka sa svojim današnjim župnikom i dekanom Doborskog dekanata preč. Ilijom Orkić. Tom zgodom su zahvalni župljani posjetili i grob pokojnog odžačkog župnika Dr. don Ive Balukčić (03.10.1953.+29.10.2012.). gdje su položili cvijeće i zapalili svijeće.

More Articles ...