Najnovije

Škola je garancija za budućnost, a to potvrđuje i fotografija na kojoj je Magdalena Lucić učenica 2 razreda područne škole Novo Selo „Vladimir Nazor“ Odžak, jedna od najboljih matematičarki u Bosni i Hercegovini koja već sada zna da se škola može samo znanjem kupiti!

Bezbrižna šetnja posavskom ravnicom i ugriz krpelja u trenu je cijeli život jednog mladića iz Pruda Željka Paradžika, pretvorio u noćnu moru. Prije ugriza krpelja njegov je život bio je u znaku svih onih životnih radosti koje donosi svakodnevica, no sve se odjednom zaustavilo i mali ugriz krpelja pretvorio se u veliki problem koji je svakodnevicu mladića pretvorio u borbu, hoće li nakon napada i praktično paralize stići do prve zdravstvene ustanove.

Primjera odlazaka Posavljaka prema Zapadu je napretek, no onih obrnutog smjera, pa još i stručnjaka iz oblasti poljoprivrede koji se školuju u inozemstvu i žele se time baviti u rodnom kraju, doista je malo. Takav smo primjer pronašli u oraškome selu Jenjiću.

 Sačuvati osmjeh mještana, družiti se na starinski način, zabaviti prije svega najmlađe mještane ali i sve brojne goste, cilj je manifestacije simpatičnog imena „Kostrčki vrabac“. Mjesto događanja je lokalni nogometni stadion a tradicionalna manifestacija je ove godine zabilježila jubilarnih 75. godina postojanja.

Najljepša moto priča regije otvara 31. poglavlje ovoga vikenda u Orašju koje će postati najpoželjnija moto destinacija za ljubitelje mirisa oktana i dobre rock zabave. U pravilu oko tisuću ipol zaljubljenika mirisa oktana u zraku iz 30 moto klubova regije, iz desetak zemalja, čak i udaljenijih nordijskih zemalja rado dolaze u grad na Savi.

Sindikat strojovođa Hrvatske, SSH, je u Zagrebu i Sesvetama održao svoj tradicionalni Memorijal za sve umrle strojovođe. Radi se o Memorijalu koji je započeo 2010. godine u spomen na sve prerano umrle strojovođe u Hrvatskoj. Prije trinaest godina Memorijal je nosio naziv "Memorijalni turnir Vuleta-Boroš". Započeo je godinu dana nakon što su 2009. prerano, od posljedica svog posla umrli strojovođe Željko Vuleta i Marinko Boros iz Zagreba.

Osnovci i srednjoškolci iz Županije Posavske godinama se kroz sekcije Civitasa potvrđuju odličnim poznavateljima prilika u svojim lokalnim zajednicama jasno ukazujući na probleme, i što je bitno, predlažu njihovo rješavanje. Projekte predlažu kroz svoj aktivizam poglavarstvima svojim općina, gradskoj upravi ili pak mjesnim vlastima. Neke od tih ideja urodile su plodom što potvrđuje, ne samo teorijsku već i praktičnu korist od usvojenog znanja.

Plesni klub LDF Odžak postiže zavidne uspjehe u svetu plesa sa najmlađe donoseći na taj način osmjehe i radost brojnih posavskih djevojčica i dječaka. Posljednji uspješni nastup zabilježili su u velikoj sportskoj dvorani Mejdan u Tuzli gdje je održan tradicionalni "Tuzla Dance fest". Taj veliki plesni turnir okupio je preko 750 natjecatelja iz regije.

Odlična utakmica prepune tribine i sportska atmosfera u kojoj je HOK Domaljevac na svojem terenu sportske dvorane Školskog centra fra Martin Nedić u Orašju zabilježio zasluženu pobjedu rezultatom 3:1 u setovima ( 21:25, 25:19, 25 :17 i 25:19), u najkraćem je saldo prve utakmice Finala playoofa Premijer lige BiH, u kojoj se HOK Domaljevac sastao sa OK Radnikom Bijeljina.