Najnovije

Živimo u malom gradu s velikim srcem u kojem naš rad podržavaju naši sugrađani, poduzetnici, dijaspora, istaknula je Ivanka Šimić, predsjednica Udruge "Kuća nade" Odžak koja se brine o djeci s poteškoćama u razvoju, za vrijeme prigodnog programa za Međunarodni dan invalidnih osoba.

Lovce i novinare predvodi Mislav Togonal

Taekwondo klub Orašje niže uspjehe u gotovo 30 g. djelovanja. S dvaju turnira u Srbiji u Orašje je donio 11 medalja, od kojih sedam zlatnih, te pehar za treće ekipno mjesto. Taekwondo klub Orašje, prvi registrirani klub u BiH pri Taekwondo savezu, nastavlja nizati pobjede i gotovo tri desetljeća donositi medalje u svoje Orašje. Vrijedno i uporno vježbaju pa ni rezultati ne izostaju, piše Večernji list BiH.

Kopanice su mjesto na istočnom dijelu Grada Orašja, nekako najčešće spominjano po okrutnosti ratnih događanja jer je selo od srpskog agresora bilo okupirano, opustošeno, opljačkano, spaljeno, piše Večernji list BiH. Kopanice i njezini mještani danas se prisjećaju velikog povijesnog datuma iz Domovinskog rata, 25. listopada 1992. godine, kada su postrojbe HVO-a, uz potporu HV-a, u silovitom naletu oslobodile Kopanice.

GREBNICE- Župna crkva sv. Jakova Markijskog u Grebnicama dobila je jedinstveni, i sigurno jedan od najljepših u regiji oltarski mozaik sastavljen je 100.000 komadića stakla sa otoka Murano u Veneciji. Punu godinu i devet mjeseci radila ga je poznata u svijetu splitska akademska slikarica Ana Marija Botteri, čija se djela nalaze u mnogim zbirkama i muzejima, a izlagala je na 60 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sve izložbe autorica je stavila na čekanju zbog mozaika impozantne veličine od čak 16 m2. rađenim metodom koji se koristio u antičkim vremenima.

Posavina je dobila svjetskog prvaka u kickboxingu. Mladi 17. godišnji Teo Grgić iz Potočana kraj Odžaka predstavljajući Bosnu i Hercegovinu u svoju je Posavinu sa Svjetskog kupa u Italiji za čak 1.800 sudionika donio je ni manje ni više već zlato, pehar i zlatnu medalju. Teo je osvojio zlatnu medalju u kategoriji juniora do 79 kg. Zlatni Teo tri puta je bio prvak Europe u tekwondou, osam puta državni prvak u kickbokingu, državni prvak u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji 2023.g. kickbokingu, ukupno nositelj 130 raznih medalja i osvojena 15 pehara.Upoznali smo skromni mladog sportaša koji svoj zlatni uspjeh posebno ne ističe.


ORAŠJE-Svaka fešta u Posavini u pravilu prati i bogata trpeza, no tamo gdje su organizatori posavski lovci i ribiči, garantira se najukusniji meni kojemu je teško odoljeti. Posljednja takva fešta dogodila se na platou ispred oraškog nogometnog stadiona Goal gdje su Udruga lovaca „Fazan“ Orašje i Udruga ribolovaca Šaran Orašje organizirali Gastro fest. Oko 200 kuhara fiša i čobanca okušalo se još jednom u tom posavskim specijalitetima.

Vi ste nama dar, djeca radosti, ljubavi, nade. Imate ljepotu i dobrotu koja mijenja ljude, bogatstvo ste ovoga svijeta jer sve nas oplemenjujete svojom iskrenošću koja se iščitava u vašem pogledu, možda nekada nespretnom pokretu u skladu sa vašim mogućnostima, ali sa srcem uvijek ispunjenim dobrotom, poručio je u Udruzi djece za poteškoćama u razvoju „Put u život“ župnik župe bl. Alojzija Stepinca u Orašju fra Bono Kovačević.

Tradicionalno koncem listopada lovci LU HVIDRA 1991.-1995. Žažina otvaraju lovnu sezonu u lovu na divlje svinje s gostima i prijateljima. Postala je tradicija da se gosti sa svih strana rado odazivaju u lov na divlje svinje u lovištu Žažina. Više od pedeset lovaca okupilo se kraj lovačke kuće u šumi. Nakon doručka na zvuk lovačkog roga koji je odjeknuo šumom svi su bili u vrsti.