Čardak
Typography

I ove 2022. godine u četvrtak 03. studenog župa Čardak u suradnji lovnom Grupom "ČARDAK" po drugi puta je organizirala proslavu SVETOG HUBERTA - ZAŠTITNIKA LOVACA u prvom redu po svetoj Misi koju je predvodio i propovijedao župnik vlč. Ivan Dragičević, a potom su organizirali i zajedničku večeru za sve nazočne vjernike i goste iz drugih mjesta kojih je ove godine na žalost bilo jako malo.

Naime novi župnik pun poleta, ideja i volje, uvidjevši kako u Čardaku ima puno lovaca koji se često druže, spojio je dobro s korisnim te ljubav prema svojoj službi i zajedništvo mještana i gostiju pretvorio u jedno lijepo druženje.

lovci8

Zapravo Čardak i nema neku drugu organiziranu Udrugu osim veoma aktivnih časnih sestara i lovaca ali su oni ponos svoga sela..

Mnogi kažu kako su pozitivno iznenađeni sadržajem propovijedi mladog župnika vlč. Ivana kojeg bi mogli satima slušati, ali nam je poznato da sve ono što je mudro izrečeno i lijepo, kratko traje, pa tako i vrijeme mise.

Po završetku euharistije prešlo se u prostorije škole gdje su pripremljeni jelo i piće za sve mještana i njihove goste, a bilo ih je oko 70 osoba. A organizatori su se potrudili da se čuje i svirka šargije i violine.

Uz svirku, vrući i ukusni čobanac, salatu, kolače i piće druženje se odužilo duboko u noć.

Bila je to noć za pamćenje koju bi svaki nazočni mještanin i gost želio da se opet ponovi. Pa stoga neka to naš Gospodin Bog po zagovoru Svetog Huberta blagoslovi i da to postane tradicija ne samo u župi Čardak već i drugim mjestima.

Dapače da je za svaku organizaciju potreban rad i volja stoga bih uz sve one koji su se potrudili da sveta misa, dekoracija crkve i ova večer bude kakva je bila ipak izdvojio: župnika vlč. Ivana Dragičević i sestru Rozaliju, uz još puno mještana koje ne bih nabrajao a koji su svojim radom i trudom doprinijeli da ovaj susret bude nezaboravan. Hvala im!lovci9

Hvala svima koji su uložili svoj rad, trud i vrijeme da bi gostima uljepšali jednu jesenju noć koji su na počinak svojim kućama pošli oduševljeni. Hvala svim nazočnim mještanima i gostima jer bez njih bi sve ovo bila samo prazna priča.

Za posavinu.org piše Mišo Perak
06.11.2022.