P. Mahala
Typography

U Posavskoj Mahali su se, od kada pamtim, a pamtim već više od pedeset godina, održavali veliki nogometni turniri. Počelo je sve na Žikinoj njivi, pa se igralo na Majstorovićki , da bi se konačno ustalilo igralište na današnjem mjestu.

Memorijal Pero Barbaric 12

U međuvremenu je klub "Posavina" registriran, natjecao se u različitim rangovima, zbog rata prekinuo natjecanja pa se obnovio i na koncu zbog nedostatka domaćih igrača prestao natjecati.

Iako se ne natječe, klub i dalje postoji, njegovi se nekadašnji igrači okupljaju oko, klupskih prostorija, održavaju igralište i jednom godišnje, u čast poginulog branitelja suigrača i trenera Pere Barbarića, organiziraju susret. Tako je i ove godine upriličeno okupljanje koje je započelo svetom misom za poginule branitelje, obilaskom njihovih posljednjih počivališta, a nastavilo se pićem u Žabarima i popodnevnim druženjem na igralištu.

Bilo je lijepo vidjeti mnoge od nekadašnjih vlaškomalskih igrača kako se ponovo susreću i glasno se sjećaju zgoda i nezgoda. među ostalima sam primijetio: Matu Jurića "Kigena", Jozana Pudića "Katinog", Šimu Bajušića, Peru Ilića, Matu Hercega "Tucka", Ivu Vranjića "Milkinog", Zdenka Tipuru, Pavu Bricu, Ivana Bricu, Slavka Bricu, Baru Majstorović i još neke.

Kad se ne može više igrati turnir, za ovu prigodu se bar šutne poneki penal i na taj način čuva sjećanje na nekadašnju mladost i radost igranja loptom na velikom igralištu.