19
Wed, Feb
16 New Articles

HDZ BiH nastavlja predizbornu kampanju za opće izbore, predstavljajući svoj program i kandidate na listama za sve razine vlasti. Na predizbornom skupu u Donjem Svilaju predsjednik temeljnog ogranka Marko Matanović, kao domaćin skupa pozdravljajući sve okupljene naglasio je značajan doprinos koji je Svilaj dao u ratnom i poslijeratnom razdoblju u društveno-političkom životu općine, te pozvao sve okupljene da ponovno svoj glas daju HDZ-u BiH. 

Dužina od 10.7 kilometara moderne autoceste koja Bosnu i Hercegovinu spaja s Evropskom unijom, preko dionice Svilaj - Odžak, najsjevernijeg dijela Koridora 5-C, službeno je završena u ponedjeljak 11 prosinca 2017. godine i puštena je na korištenje lokalnom stanovništva do završetka izgradnje mosta Svilaj i graničnog prijelaza kada će biti otvorena za sav promet.

Župljani župe Imena Marijina u Svilaju u Bosanskoj Posavini proslavili su 12. rujna blagdan svoje nebeske zaštitnice – Ime Marijino. Misno slavlje predvodio je fra Zlatko Matanović, koji je toga dana slavio i svojih 55 godina misništva, svoj 82. rođendan te svoj imendan jer mu je krsno ime Marijan.

U subotu, 9. srpnja, održat će se u mjesnom domu u Svilaju komemoracija za Juru Radmana iz Gornjeg Svilaja, 22. godišnjeg mladića strijeljanog 1946. u zeničkom zatvoru.

More Articles ...