Ministarstvo prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske ovih dana započelo je realizaciju planskih aktivnosti na rekonstrukciji i sanaciji javnih cesta na cijelom području Županije Posavske. Ovim aktivnostima u posljednje vrijeme ulažu se daleko najznačajnija sredstva u prometnu infrastrukturu, čime se prometovanje svih sudionika u prometu podiže na najvišu razinu do sada.

Osječak i Gornja Dubica su na najbolji mogući način dočekali kandidate sa liste HDZ BiH kao i kandidata za načelnika općine Odžak gospodina Jakova Ivankovića. Naime i u jednom i u drugom selu okupio se zavidan broj građana koji su došli čuti i vidjeti što to HDZ BiH ima za ponuditi na narednim izborima.

Dobro je činiti dobro jer dobro se uvijek dobrim vraća, kazao nam je Božo Benić, vlasnik Odžačke tvrtke Eurocompany iz Osječka koja je u svom humanom pohodu Uskrsnog darivanja nakon računalne opreme za Dom djece bez roditeljske skrbi Ivan Pavao II na Vionici ( općina Čitluk), to isto učinili i u općini Orašje darujući dva kompjutera.

sv josip gornja dubicaNa sv. Josipa 19. ožujka župa Gornja Dubica proslavila je svog zaštitnika sv. Josipa. Po prohladnom, ali lijepom vremenu, okupilo se oko 330 vjernika, koji su pobožno sudjelovali na ovom euharistijskom slavlju, kojem je predsjedao fra Sreten Ćurčić, župni vikar u Drinovcima, u koncelebraciji sa 12 svećenika i redovnika.

Temeljni ogranak Gornja Dubica sinoć je ugosti izaslanstvo općinske organizacije HDZ Odžaka. Na radnom sastanku se razgovaralo o stanju u ovoj mjesnoj zajednici i izbornim aktivnostima koje slijede. Član utemeljitelja HDZ BiH Stjepan Barišić Rara je u svojoj pozdravnoj riječi kazao kako mu je drago što je ponovno u prilici dati doprinos izbornoj pobjedi HDZ-a.

Župa Gornja Dubica u Bosanskoj Posavini proslavila je zaštitnika župe sv. Josipa, po lijepom i sunčanom vremenu. U župnoj crkvi okupilo se oko 400 vjernika iz župe i susjednih župa. Euharistijskom slavlju predsjedao je provincijal Bosne Srebrene fra Lovro gavran u koncelebraciji sa četrnaest svećenika i redovnika. Liturgijsko slavlje animirao je župni zbor iz župe Gornja Dubica.

patron zpe gornja dubica16

zupni zbor gornja dubicaU župi Gornja Dubica, kao i u drugim župama naše Bosne voli se pjesma, voli se zapjevati jer uz pjesmu i život je lakši i barem se na tren zaborave problemi koji čovjeka tište. Pjevalo se i pjeva se ovdje i u radosti i u žalosti. Najljepše riječi ljubavi prema ovome kraju, Bogu i Crkvi, izrečene su kroz pjesmu.

More Articles ...