B i H
Typography

Katolički školski centar „Don Bosco“ Žepče dio je Sustava katoličkih škola za Europu i jedan je od ukupno sedam katoličkih centara u Bosni i Hercegovini.

Ovu odgojno-obrazovnu ustanovu vode salezijanci Hrvatske salezijanske provincije sa sjedištem u Zagrebu. Naša odgojna zajednica je raznolika, a čine je salezijanci, nastavnici i ostali djelatnici, roditelji i učenici.  U svom radu odgojna zajednica nadahnjuje se evanđeoskim vrijednostima i don Boscovim preventivnim sustavom čiji su temelji vjera, razum i ljubaznost.

Školski programi u Katolički školski centar ‘Don Bosco’ u Žepču

 U sastavu Katoličkog školskog centra „Don Bosco“ Žepče djeluju Gimnazija, Tehničko-obrtnička škola, Učenički dom i Oratorij, a nastava se izvodi na hrvatskom jeziku.

U školskoj godini 2024./2025. učenicima se uz ustaljeni program opće gimnazije (poveznica: https://youtu.be/2CMGexmoBEw ) nudi i program prirodoslovne (poveznica: https://youtu.be/rlQyywlkuAU )  i jezične gimnazije (poveznica: https://youtu.be/uiNsymwovW4 ). Ovi programi gimnazije odlično pripremaju učenike za uspješan nastavak školovanja.

Tehničko-obrtnička škola za sljedeću školsku godinu u ponudi ima četverogodišnja zvanja:

Nakon stjecanja ovih zvanja možete tražiti posao ili nastaviti studij.

Od trogodišnjih zanimanja u ponudi su:

Nakon stjecanja ovih zanimanja uspješno se uključujete u svijet rada.

Škole posjeduju stručan kadar, moderno opremljene školske laboratorije, radionice i ogledne poljoprivredne površine, a moderno opremljen učenički dom (poveznica: https://youtu.be/cnkwRKfGHGc ) nudi mogućnost smještaja za učenike koji dolaze iz drugih mjesta domovine i svijeta.

Na srcu nam je budućnost mladih jer vjerujemo da budućnost društva ovisi o tome koliko se mladi osjećaju voljenima.

Stoga kroz redovitu nastavu, oratorijanske programe, izvannastavne aktivnosti, radionice, studijska i stručna putovanja te kulturne aktivnosti želimo osigurati cjelovit odgoj mladih osoba.

Naš školski centar i programe koje nudimo možete pobliže upoznati i kroz promotivne video uratke ili putem naših društvenih mreža.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti na sljedećim kontaktima:

tel. 032/888 700 – tajništvo škole

mob. 063/449 970 – don Ivan Širić (ravnatelj)

mrežna stranica Centra: www.kscdonbosco.ba

Facebook: KŠC Don Bosco Žepče (https://www.facebook.com/profile.php?id=100057238938921&locale=hr_HR )

Instagram: kscdonboscozepce (https://www.instagram.com/kscdonboscozepce/ )

Youtube: KŠC “Don Bosco” Žepče (//www.youtube.com/@kscdonboscozepcebih>">https://www.youtube.com/@kscdonboscozepcebih )

 

don bosco 2024 4

 

don bosco 2024 1

 

don bosco 2024 2

 

don bosco 2024 3