BiH-Hrvatska-Svijet
Typography

Sarajevo, 12.06.2019. – Uručenjem simboličnih čekova školama koje su proglašene najuspješnijim domaćinima Lino višebojca i poklona najboljim pojedincima cijeloga natjecanja, završena je peta sezona Lino višebojca u BiH u kojoj je sudjelovalo osam škola iz šest gradova diljem BiH. Natjecateljski dio pete sezone Lino višebojca u Bosni i Hercegovini u organizaciji Podravke i Sportskih novosti započeo je 29. ožujka u tuzlanskoj osnovnoj školi „Sveti Franjo“, a završen 15. svibnja Lino višebojcem u OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Livnu.

lino nagrdae1

Podravka i Sportske novosti u Bosni i Hercegovini, nakon završetka natjecateljskog dijela sezone, odabrali su najbolje: OŠ „Fra Stipan Vrljić“ iz Sovića kod Gruda, OŠ „Husein ef. Đozo“ iz Goražda te OŠ „Petar Bakula“ iz Mostara. U kategorijama koje je stručni žiri ocjenjivao (najbolji domaćin, najbolji Linograd, najbolji navijači, najatraktivniji kulturno-umjetnički program, najbolji transparenti i najbolje maske), spomenute škole su svojim kulturno – umjetničkim stvaralaštvom, fer navijanjem, sportskim rezultatima, te izvrsnom organizacijom proglašene najuspješnijima od ukupno osam škola, koliko ih je sudjelovalo u V. sezoni Lino višebojca u Bosni i Hercegovini. Za njih je Podravka osigurala novčane iznose u vrijednosti od po 1.500 KM, a škole će novac utrošiti na poboljšanje uvjeta za rad u školi, učenje, druženje i zabavu, odnosno renoviranje prostorija ili nabavku nedostajućeg inventara/materijala.

lino nagrdae2

U ukupnom poretku natjecateljskog dijela, najveći zbroj bodova u kategoriji dječaka imao je Aladin Pajazetović, učenik OŠ „25. novembar“ iz Velike Kladuše, dok je u kategoriji djevojčica najbolje rezultate imala Andrea Pavić iz OŠ „Sveti Franjo“ iz Tuzle. Njih je Podravka obradovala poklon – tabletima, koji su poklon i za učenike koji su napisali najbolje literarne sastavke, a to su: Sarah Omeragić iz OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ Goražde, Josip Petrović, učenik OŠ „Petar Bakula“ iz Mostara, te Tihana Crnković iz OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Livna.

„Projekt Lino višebojac završio je svoju petu sezonu, a do sada smo ovim društveno - odgovornim projektom obuhvatili 45 škola diljem BiH. Osnovna ideja Lino višebojca je uveseljavanje osnovca uz promicanje sportskih vrijednosti, a trud i zalaganje najboljih smo i nagradili, kao i prethodnih godina. Lino višebojac ima za cilj poticanje učenika osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva te vjerujem da smo u svakoj školi, u kojoj je Lino višebojac organiziran, do sada to i uspjeli postići“, kazala je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

lino nagrdae3

Podravka je odlučila posebnim poklonom obradovati OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ iz Mostara, u iznosu od 1.000 KM, budući da je osoblje škole s mnogo entuzijazma odlučilo ponovno sudjelovati u Lino višebojcu, te i organiziranjem premašiti ljestvicu očekivanja koje su postavili tijekom ranijih sezona.

Lino višebojac je projekt koji se realizira pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, šest županijskih/kantonalnih ministarstava i pedagoških zavoda, te medijsku podršku Sportskih novosti, a u organizaciji kompanije Podravka u BiH. U Hrvatskoj se Lino višebojac realizira već više od desetljeća, a od prije pet godina i u Bosni i Hercegovini. Ima za cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva. Peta sezona Lino višebojca započela je u Tuzli, nakon toga uslijedili su višebojci u Velikoj Kladuši, po dva višebojca u Goraždu i Mostaru, te Sovićima kod Gruda, a završila se sjajnim Lino višebojcem u Livnu.lino nagrdae 1024

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kontakt za više informacija:
Dobrila Močević, Prime Communications, 063 289 106, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
* Prime Communications je ovlaštena PR agencija kompanije Podravka za tržište BiH.

Za Posavinu.org dostavila Majda Balić