BiH-Hrvatska-Svijet
Typography

U organizaciji Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga Tuzlanske županije, u utorak 20. prosinca U Hrvatskom kulturnom centru „Sveti Franjo“ u Tuzli, upriličen je tradicionalni Božićni prijem. Božić je vrijeme radosti, darivanja, ali iznad svega vrijeme susreta i blizine jednih s drugima. Božić kao najradosniji kršćanski blagdan okupio je tako sinoć nekoliko stotina ljudi iz javnog, političkog, kulturnog i vjerskog života Grada Tuzle, Tuzlanske županije i Bosne i Hercegovine.


Bozicni prijem 2022 48 of 178
Mnogo je razloga da se na dostojanstven način proslavi Božić i isprati ova 2022. godina koja je bila veoma značajna za Koordinaciju hrvatskih i katoličkih udruga. Udruge branitelja proslavile su 30 godina od formiranje 115. brigade Zrinski HVO koja ima svoju značajnu povijesnu ulogu u obrani domovine BiH.

„Svakako je važno istaći i proslavu 120 obljetnice od osnutka HKD Napredak. Teško je danas i zamisliti kulturu hrvatskog naroda i općenito bez ovog temeljnog društva hrvatskog naroda. Cijenim važnim istaći i rad naših političkih predstavnika koji su sastavni dio Koordinacije i koji kroz svoj angažman uvelike potpomažu da se zacrtani ciljevi i aktivnosti ostvare. Skoro uvijek se pokaže da snaga zajedništva i dijaloga može nadvladati bilo koji izazov“, istaknuo je gvardijan Franjevačkog samostana u Tuzli fra Željko Nikolić te dodao da je mnoštvo aktivnosti koje članice Koordinacije rade u svojim sredinama na području Tuzlanske županije.

Bozicni prijem 2022 104 of 178
„Članice Koordinacije oplemenjuju prostor u kojem živimo i mogu slobodno reći da su sve članice Koordinacije jedna velika obitelj koja svakako treba i vjerujem da hoće biti još snažnija i djelotvornija u narednom razdoblju“, poručio je gvardijan fra Željko Nikolić.

Večer Božićnog prijema bila je prilika za međusobni susret, razgovor sa svim ljudima dobre volje. Božić i jeste vrijeme da se međusobno podijeli radost novog života koji nosi sa sobom jednu nadu u ljepšu, bolju i pravedniju budućnost. Prilika je ovo i da se pošalju poruke mira i zajedništva koji su više nego ikada potrebni.

Uz ugodne glazbene note Zlatana Mujkića i Renate Bagarić, uveličan je tradicionalni Božićni prijem.

Koordinacija Hrvatskih i katoličkih udruga Tuzlanske županije{jathumbnail off}