Europa
Typography

Na stranicama ovog portala smo prija 5 godina točnije 21 studenog 2011. godine pisali o mladom Posavljaninu Danielu Hrgovčić iz gornjeg Wallisa (Oberwalliser) kako je u karate prvenstvu u Zürichu s Nicolom Perren podjelio naslov Švicarskog prvaka u karate vještini Kumite.

Danas pet godina kasnije Daniel nije odustao od sporta i ove  Kumite karate vještine već se još više usavršio i ojačao te ušao u kategoriji Kumite U18 do 68 kg.

Prošloga vikenda u subotu i nedjelju 18/19.11.2016. održano je službeno Švicarsko prvenstvo Swiss karate federacije za 2016. godinu u Liestalu. Nakon samo dvije minute borbe u prvom nastupu u kategoriji Kumite U18 -68 kg uporni Daniel Hrgovčić postao je švicarski prvak.

Već na početku borbe, on je pokazao jake živce i takav ostao do finala. Završni nastup je na kraju pobijedio s povjerenjem s tri boda prednosti ispred svog protivnika, nakon savršenog seta tehnika nogama.

daniel hrgovcic900

Za mnoge je ovo bilo za ne povjerovati. Nakon samo dvije minute borbe Daniel Hrgovčić postao je švicarski prvak u svojoj kategoriji. Ovo je sada njegov treći naslov u posljednjih pet godina, međutim, prvi put u kategoriji U18.
Još u rujnu ove godine Daniel Hrgovčić iz Tomokai u gornjem Wallisu (Oberwalliser) u vrlo konkurentnom području u kategoriji U18 (-68 kg) je na vrlo visokoj razini ostvario odlično treće mjesto i tako se popeo na postolje.

Za Hrgovčića je ova 2016. bila vrlo intenzivan godina. U ostalom, on je izgradio vrlo dobru ljestvicu u prethodnim natjecanjima i već je u lipnju s timom Taisho Vice Švicarski prvaka u Ippon-SHOBU sustavu u Bernu donio pobjedu. U isto vrijeme on se pripremao za ljetni ispit, a sada će ići na pripreme za predstojeća švicarska prvenstva.
Uredništvo portala ovom mladom ali vrlo sposobnom sportašu želi puno uspjeha i osvojenih trofeja i medalja.

Napomenut ćemo da je Daniel Hrgovčić sin naše odžačanke  Nade Vranjić i Marka Hrgovčić iz Dubrava u Brčkom.

Za Posavinu.org piše Mišo Perak

daniel hrgovcic