Foča
Typography

Nikola Vidak

Nikola Vidak otputovao na liječenje u Njemačku.
Otac Nikole Vidak se zahvaljuje svim dobrim ljudima na pomoći.


Nikola Vidak, rođen 21. lipnja 1989. godine.

Teško je stradao 14. studenoga 2007. godine kao neizravni sudionik prometne nesreće te se usljed teških ozljeda mozga i brojnih operacija nalazi u stanju vigilne (budne, wach) kome. Njegovo stanje zahtjeva 24-satnu skrb te je iz tog razloga majka Katica bila prinuđena dati otkaz, a pred njim su i nove operacije i kompleksna rehabilitacija koja zahtijeva velike novčane izdatke. Nikolin otac Jozo Vidak zaposlenik je MUP-a. Trinaestogodišnja sestra Lorena također je neizravna žrtva Nikolina stradanja, jer se uz suočenje s velikom boli mora prilagođavati školskim obvezama i obvezama roditelja. Uz sve to, obitelj Vidak ulaže i znatna financijska sredstva u Nikolino liječenje i oporavak. To se prije svega odnosi na svakodnevno plaćanje dodatnih liječničkih usluga i kupnju raznih ortopedskih pomagala.

Nikola je živ i to daje nadu.

Početkom jeseni 2007.godine Nikola se vratio s maturalnog putovanja iz Španjolske te krenuo u 4. razred srednje medicinske škole u Vrapču. Upravo je zakoračio u jednu novu fazu svog života. Iza njega je ostalo sretno djetinjstvo, počeo je proživljavati možda najljepše razdoblje u životima svih nas, a to je mladost. Međutim, ruka sudbine odredila je životni put Nikoli i cijeloj obitelji Vidak, te ih uvela u jedno novo razdoblje tuge, neizvjesnosti i iščekivanja. Nikola je živ i to daje „nadu“. No, nakon povratka doma iz toplica, za Nikoline roditelje, postupak liječenja postaje još teži I kompliciraniji. Naime, obitelj Vidak živi u Zaprešiću, u stanu od 48 m2. na 4. katu, svakog dana ulažu dodatne napore kako bi nastavili pomagati liječenje i biti uz Nikolu u njegovoj borbi za život.  To se prije svih odnosi na Nikolinu majku Katicu Vidak, koja je bila prisiljena napustiti posao kako bi cijele dane provodila uz Nikolu, te aktivno sudjelovala u teškom i kompliciranom postupku liječenja i oporavka.

I vi možete pomoći

Nikola bi trebao nastaviti liječenje. Obitelji Vidak su potrebna financijska sredstva za nastavak liječenja u inozemstvu. U Njemačkoj postoji ustanova koja liječi bolesnike kao što je Nikola. Ustanova se nalazi u Bergneustadtu, 60 km udaljenom od Kölna i zove se PiW (Patienten im Wachkoma). Klinika je potvrdila da bi troškovi tromjesečnog boravka i liječenja iznosili ca. 45.000 eura. Zbog nedostatka novčanih sredstava točan termin još nije dogovoren. Nikola je nepokretan, ne miče udovima, hranimo ga na sondu, potrebne su dodatne terapije. Sva nada obitelji Vidak počiva u novoj terapiji ,,Dodir Svjetlosti” koja se trenutno obavlja samo u navedenoj klinici. Stoga je Nikoli potrebna pomoć svih nas. S vašim dobrovoljnim prilogom omogućit ćete Nikoli da otputuje na terapije. Terapija ,,Dodir Svjetlosti” je jedna intezivna terapija za osobe teških trauma, ozljeda te za osobe u budnoj komi. Ova terapija pruža stavrnu šansu za oporovak.


Postoje osobe koje su se pomoću te terapije probudile iz kome, kao što je mladić Benjamin Jung iz Sigena (Njemačka) koji se pomoću te terapije probudio iz kome.
Obraćamo se za pomoć svim ljudima dobre volje. Kad dođete do zida i ne znate dalje uvijek se pojave dobri ljudi koji nam pomognu, mi ne gubimo nadu.“ – kažu roditelji.


Svojim novčanim prilozima možete pomoći Nikoli.

Žiro račun otvoren u Zagrebačkoj banci, na ime

Nikola Vidak
Trg Mladosti 10 Zaprešić
žiro-računa: 2360000-3114245174, Zagrebačka banka

 

Novčani prilozi iz inozemstva
Sve dobrovoljne novčane priloge moguće je uplatiti direktno na bankovni račun rehabilitacijskog centra u

Njemačkoj:
Empfänger:
PIWA (PATIENTEN WACHKOMA)
Bank: SPARKASSE GUMMERSBACHBERGNEUSTADT
KTO 446666
BLZ 38450000
Betreff: Für Nikola Vidak

ili

Na račun kod Zagrebačke banke d.d. u Hrvatskoj:
Svrha uplate: za Nikolu Vidaka
Broj računa: SWIFT/BIC: ZABAHR2X
IBAN: HR0723600003236081070
Primatelj: Nikola Vidak
Trg Mladosti 14 10290 Zaprešić
Hrvatska ( Kroatien)
Mole se darovatelji da napišu svoju adresu zbog potvrde o darivanju i obavezno s naznakom za Nikolu Vidak.

Svi koji darujete priloge molimo da i nama dostavite dopis radi objavljivanja
Uredništvo Posavina.org

Arhiva akcija

Humanitarni koncert u ZAPREŠIĆU 2010

Humanitarni koncert RUGAVICE 2008

Prilozi preko Posavina.org

1. Uredništvo Posavina.org 50,-- €

 

Povezani Video zapis