Garevac
Typography

Dopredsjednik RS iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković i vijećnik u Vijeću Naroda Davor Čordaš dana 23.10.2019. godine održali su sastanak sa ministrom prometa i veza RS Neđom Trninićem na temu izrada plana parcelacije za autoput od Vukosavlja, prema Brčkom do Bijeljine.

Nakon rasprave i pregleda predložene trase, a imajući u vidu stav povratnika, ali i dopredsjednika Jerkovića i vijećnika u VN Davora Čordaša donešena je odluka od strane predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića kojom se projektantima daje dodatno vrijeme kako bi se na licu mjesta uvjerili u štetnost i nepravilnost predloženog rješenja.

sastanak rs

S obzirom da su vlasnici objekata na javnoj raspravi iskazali svoje nezadovoljstvo, a po zahtjevu dopredsjednika Jerkovića i vijećnika u VN Davora Čordaša dogovoreno je da projektanti usklade katastarske izvode sa stvarnim stanjem na terenu te da predlože drugo rješenje za trasu autoputa.

Kao zaključak navedeno je da postoji dobra volja ministra prometa i veza RS Trninića kao i ostalih nadležnih institucija za iznalaženje najboljeg rješenja.

Isto tako, nakon pronalaženja najboljeg rješenja biti će upriličen sastanak načelnika općine Modriča, predstavnika mjesnih zajednica kroz koje prolazi trasa sa nadležnim institucijama.

Za Posavinu.org piše Anto Pranjkić