Gornja Tramošnica
Typography

gospa od andjela1Gornja Tramošnica - Htio bih napisati nešto lijepo, nešto duhovno i pobožno o tom našem blagdanu, patronu župe, ali i sam taj najtočniji i najslužbeniji naziv nije dovoljan da izrazi svu dubinu i značenje tog dana!!!

Knjiga, knjige bi se mogle napisati o tom Danu hodočašća, duhovne obnove, molitve, gošćenja, vašara, ringišpila, stolnog nogometa, šećerlama i bezbroj drugih manjih i većih dojmova što nam obilježiše našu dušu i srce!
Danas bih se samo htio spomenuti na ovom mediju moderne tehnike (jer i to su "krovovi" s kojih nam Isus reče da trebamo propovijedati) svega onog što smo pod okriljem i zaštitom GOSPE OD ANĐELA ponijeli kao najupečatljiviji dio našeg mjesta rođenja i mjesta djetinjstva!!!

Svatko od nas Tramošnjana i Tramošnjanki čuva to duboko zapečaćeno u srcu, i to je ona svetinja i blago koje nam NITKO ne može oduzeti, pa niti mi sami sebi, jer to je jače i od nas samih!
 
Gospinim zagovorom neka se Božji blagoslov spusti na taj moj i naš narod što trenutno stoji očekujući ga po rukama naših vrijednih i nikada dovoljno nahvaljenih franjevaca, ujaka!
Neka bude svima sretan Patron župe!

Za Posavinu.org piše Mato Grgić