HKUD Ticino
Typography

“POSAVINA PJEVA I PLAČE” – je glazbeno-scenska predstava osmišljena na bazi istoimenog sveučilišnog istraživanja Profesora Guide Raschieri i njegovih suradnika, koji su predstavili svoj projekt i u tiskanom izdanju u dva dijela, na talijanskom jeziku uz koje su priloženi i 3 DVD uratka s iznimno bogatim sadržajem.

kud ticino

Cijeli materijal jako lijepo opisuje kulturno-umjetničko bogatstvo, povijesne i zemljopisne vrijednosti hrvatskog naroda u Posavini.

Naše kulturno-umjetničko društvo je imalo veliku čast da bude pozvano, da prikaže kako u stvarnosti izgledaju predivni posavski običaji, pjesme i plesovi. U suradnji s vrijednim profesorom smo premijerno izveli, u nedjelju 17. rujna 2017., bogati program koji je sažetak cijelog projekta. Predstava je održana u crkvenoj dvorani u mjestu Riva presso Chieri, u Italiji.

kud ticino901

No naš posao ne završava ovdje. Predstava će biti i dalje izvođena u cilju da što vjerodostojnije, ponosno pokažemo svijetu kako naša Posavina živi, pati i pjeva u domovini i inozemstvu, kod kuće i u progonstvu!

I ovim putem zahvaljujemo svima koji su nas podržali u ovom projektu i pozivamo sve Posavljake i prijatelje Posavine, ako smatrate da bi se ovaj projekt trebao dalje razvijati i prenijeti i na naše prostore i spremni ste pomoći, kontaktirajte nas pa ćemo vas uputiti na koji način možemo skupa učiniti da naša voljena Posavina zaživi i predstavi se diljem Europe i svijeta.

kud ticino902

U nastavku možete vidjeti nekoliko slika s ovoga putovanja, posjete Torinu i same predstave klikom ovdje.

HVALA VAM ŠTO VOLITE SVOJE

HKUD Ticino

kud ticino900