Hrvatska
Typography

Izaslanstvo Društveno-kulturne platforme za Bosansku Posavinu posjetilo je sjedište županije osječko-baranjske u Osijeku i tamo razgovaralo sa županom Ivanom Anušićem. Povod ovom susretu jeste taj što je u projektu ove udruge „Ponos Posavine za 2021. godinu“.

anusic4

ANUŠIĆ „POMEO“ KONKURENCIJU U IZBORU ZA „PONOS POSAVINE“

– Izbor za najuspješnijeg Posavljaka ili Posavku u kategoriji „Političar godine“ aktualni osječko-baranjski župan proglašen za najboljega u odnosu na drugih sedam, pa onda u drugom krugu troje kandidata, koji se bave politikom a rođenjem su ili podrijetlom s područja Bosanske Posavine.

Župan Anušić je „pomeo“ konkurenciju osvojivši 29.640 glasova Posavljaka koji su glasovali putem Facebook profila i drugih komunikacijskih kanala ove udruge.

Tijekom dodjele priznanja predsjednik Društveno-kulturne platforme za Bosansku Posavinu Ilija Guberac je županu uručio i šargiju, svojevrsni simbol Bosanske Posavine.anusic2

U dvosatnom razgovoru izaslanstvo Platforme, kojega su činili predsjednik udruge Ilija Guberac, vršiteljica dužnosti dopredsjednice prof. dr. sc. Ivana Šustek-Prgomet i utemeljitelj udruge Anto Pranjkić upoznali su župana o aktivnostima Platforme, projektima i planovima za budućnost te izrazili zahvalnost za potporu koju je župan izrazio prigodom implementacije projekta „Znanstveni skup o Bosanskoj Posavini“, a koji je održan prošle godine u Zagrebu.anusic 1

Župan Anušić je izrazio zadovoljstvo sastankom i onim što je čuo te izrazio svoju spremnost pomoći i pri realizaciji drugih projekata, koji su od interesa za sve kategorije Hrvata izvan Republike Hrvatske, pa tako i za Hrvate Bosanske Posavine, odakle su i njegovi korijeni. Inače, poznato je da u gotovo svim slavonskim županijama živi veliki broj Hrvata, koji su rođeni ili su podrijetlom iz Bosne i Hercegovine.

PRESS Posavina.org
Autorica fotografije: Ivana Gusak Galićanusic 3