Informacije
Typography

Mark Zuckerberg je u četvrtak 28.10.2021. objavio da se Facebook više ne zvati Facebook - novo ime je Meta. Društvena mreža će i dalje zadržati ime, ali će od sada tvrtka Meta biti vlasnica tri velika brenda: Facebook, Instagram, Messenger, Oculus i WhatsApp, brend vezan uz virtualnu stvarnost.


Novi naziv tvrtke potječe iz novog smjera u kojemu se tvrtka kreće, a to je stvaranje "metaverzuma", rekao je Zuckerberg na virtualnoj prezentaciji Facebook Connect, na kojoj je prikazan smjer tvrtke.meta

„Vjerujem da je metaverzum sljedeće poglavlje interneta, kao i naše kompanije. Baziramo se na tehnologiji koja pomaže spajati ljude jedne s drugima. Danas nas vide kao društvenu mrežu, ali u osnovi svega je da mi spajamo ljude. Metaverzum je sljedeća granica, teleportirati se bilo gdje, moći iskusiti što god želite, s kime god želite, u bilo kojem trenutku.
Zajedno možemo stvoriti cijelu novu platformu i stvoriti jednu novu kreativnu ekonomiju, u kojoj ćete stavljanjem naočala na glavu moći ući u novi svijet. Aplikacije se neće promijeniti, sve će ostati isto, ali metaverzum će biti u centru naših aktivnosti“ - kazao je Zuckerberg.

mark zukerberg 900

Po svemu sudeći ovdje se zapravo radi o rebrandingu kompanije nakon serije negativnih priča, čime se na neki način želi poboljšati imidž kompanije.

Za Posavinu.org priredio Mišo Perak