Modriča
Typography

U 2017. godini obilježava se dvostruka godišnjica - dvadeset godina Predstavništva njemačkog gospodarstva (AHK) u Bosni i Hercegovini i deset godina Udruge “Wirtschaftsverein” BiH. Sve ove godine AHK povezuje, savjetuje i informira njemačke kompanije o bosanskohercegovačkom tržištu te lokalne tvrtke o njemačkom tržištu.

Tim povodom je u Modriči održan okrugli stol o temi “Gospodarski potencijali regije” u organizaciji Predstavništva njemačkog gospodarstva u BiH i Općine Modriča u čijoj su pripremi sudjelovali “Nezavisni biro za razvoj” (NBR) te Ornament d.o.o., Krušik d.o.o. i Markway d.o.o.

vise radnih mjesta

Investicijski potencijali

Investicijski potencijali općine Modriča i regije, poslovne prilike, mogućnosti za ostvarivanje suradnje te koraci za uspostavljanje i modaliteti za daljnje produbljivanje bilateralnih gospodarskih odnosa kako bi se izbjegli ili smanjili rizici prilikom poslovanja, neke su od tema održanog okruglog stola koji su, uz ostale, pratili Gunther Neubert, direktor AHK Bosne i Hercegovine, dio članova Upravnog odbora i članova AHK, predstavnici više od dvadeset tvrtki i općina regije i Brčko Distrikta BiH.

- Članstvo u našoj udruzi daje gospodarstvenicima mogućnost bržeg dolaska na strano tržište. Kada kompaniju iz Bosne i Hercegovine predstavljamo na njemačkom tržištu, to radimo preko njemačke gospodarske komore - AHK, što daje ozbiljnost njemačkim potencijalnim kupcima da kupuju proizvode iz Bosne i Hercegovine, izjavila je Snježana Köpruner, predsjednica Udruge “Wirtschaftsverein” BiH.

NBR Modriča

Upravo su na takvom skupu imali što reći predstavnici NBR Modriča, bosanskohercegovačke nevladine organizacija koja tijekom dvadeset godina ustrajno i uporno radi na svim projektima kojima su značajno unaprijedili poslovno okruženje za razvoj poduzetništva regije, s vizijom stvaranja poslovnog ambijenta u BiH u skladu sa standardima koji vladaju u Europskoj uniji.
- Protekle dvije godine obilježili su zahtjevni i financijski vrijedni projekti na kojim smo bili angažirani, uz ostale, “Partnerstvo za učinkovitiju provedbu lokalnog ekonomskog razvoja u sjeveroistočnoj BiH”, koji je financirala Europska unija, kao i provedba projekata iz CSSP programa s tri komponente (umrežavanje, zagovaranje i jačanje kapaciteta NBR-a i LINK Mostar) koji financira USAID do lipnja 2018. godine, istaknuo je direktor NBR-a Enver Sarvan.

Za Posavinu.org piše Nada Koturić