Modriča
Typography

MODRIČA - 04. Rujna 2015. u Modriči je otvoren česti"Sajam privrede Modriča 2015", koji se organizira na 1.000 četvornih metara zatvorenog prostora Kulturno-sportskog centra Modriča, 500 četvornih metara izložbenog prostora pod šatorom i 5.000 četvornih metara otvorenog prostora, iz oblasti poljoprivrede smješten je na poligonu ispred sportske dvorane.

sajam modrica 2015

Na Sajmu je svoje proizvode i usluge predstavilo 220 izlagača iz više od 30 općina i gradova Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Organizatori Sajma su Razvojna agencija općine Modriča u suradnji sa modričkim privrednicima i Odjeljenjem za privredu i društvene djelatnosti općine Modriča.

Sajam je otvorio ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, koji je istakao da ova manifestacija ukazuje na vidljiv trend rasta privredne djelatnosti kao i rast industrijske proizvodnje koji je ove godine veći za 4,1 % u odnosu na prošlu godinu.

Otvaranju sajma prisustvovali su, između ostalih, ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković, ministar za ekonomske odnose i regionalnu suradnju RS-a Zlatan Klokić i načelnik općine Modriča Mladen Krekić.

Gluhaković je izrazio očekivanje da će sajamske manifestacije, kojih je sve više uticati na brži razvoj turizma.

Klokić je istakao da sajam može poslužiti poduzetnicima da uspostave kontakte sa privrednicima u okruženju i za povećanje privrednih aktivnosti, te čestitao organizatorima na tome što su, nakon prošlogodišnjih poplava, uspješno organizirali ovu manifestaciju.

Načelnik općine Krekić izrazio je zadovoljstvo organizacijom ovog sajma, na kojem je, u odnosu na prethodne godine, rekordan broj izlagača i raznovrsnija ponuda proizvoda i usluga.

Krekić je naglasio da je sajam odlično mjesto da se promovira privreda Modriče i ostvare poslovne veze privrednika iz ove općine sa privrednicima iz okruženja.
Direktor Razvojne agencije Modriča Slobodan Milojević je kazao da je sajam u Modriči, koji organizira ova agencija u partnerstvu sa općinom, lokalnom Turističkom organizacijom i privrednicima, najznačajnija privredna manifestacija, koja ima tendenciju stalnog rasta.

Iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu suradnju RS-a saopćeno je da su na sajmu predstavljeni privrednici iz oblasti malog i srednjeg poduzetništva, te proizvodi od metala, drveta, pruća, PVC materijala i stakla.

Tokom sajma, kako se navodi, biće održane prezentacija direktora "NBR" Modriča Envera Sarvana pod nazivom "Klaster za razvoj tipičnih proizvoda", kao i direktora "Europlus" Doboj Dijane Đurđević pod nazivom "Obrazovanjem do zapošljavanja u lokalnoj zajednici".

Agencijsko izvješće {jathumbnail off}