Nada Koturić
Typography

U okviru ovogodišnjih infrastrukturnih projekata općine Domaljevac-Šamac dovršena je druga faza energetske učinkovitosti općinske zgrade kao i rekonstrukcija javne rasvjete, dok su projekti izgradnje parkirališnog prostora kod crkve u Domaljevcu, izgradnje ograde groblja u Domaljevcu i unutarnjeg uređenja zgrade bivše pošte u Grebnicama u tijeku i bit će dovršeni do kraja ove godine, izvijestio je vijećnike Općinskog vijeća te posavske općine načelnik općine Stjepan Piljić na posljednjem zasjedanju.

Pohvale policiji

Nisu izostale ni pohvale djelatnicima Policijske postaje Domaljevac koji su sudjelovali u akciji uhićenja osoba povezivanih s pljačkama na području te općine PŽ-a. Vijećnici su usvojili i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama proračuna općine Domaljevac-Šamac za 2021. u iznosu od 3,075.000 KM. Dokument proračuna pokazuje stabilnost u dijelu prihoda dok rashodovna strana pokriva tekuću potrošnju, program socijalne odgovornosti kao i kapitalne investicije. Usvojene su i odluke kojima se utvrđuju svi detalji vezani za vodoopskrbu. Odlukom o vodoopskrbi utvrđuju se uvjeti i način vodoopskrbe korisnika pitkom vodom, prava i obveze davatelja i korisnika usluge, način naplate cijene...

voda orasje

Vijećnici su jednoglasno usvojili prijedlog odluke o prijenosu prava upravljanja nad objektom vodotornja Domaljevac i vodozahvat Domaljevac zajedno sa zemljištem na kojemu su objekti izgrađeni i koji služe za redovitu uporabu na JP Vodokom Domaljevac. Definirane su tri kategorije potrošača s pripadajućim cijenama. Nakon što je pomoćnik općinskog načelnika Miroslav Lucić prezentirao dokumente, jednoglasno su usvojeni prijedlog odluke o usvajanju prostornog plana općine Domaljevac-Šamac za razdoblje 2020. - 2040. i prijedlog odluke o provođenju prostornog plana. Prostorni plan općine Domaljevac-Šamac 2020. - 2040. obvezujući je planski dokument kojim se određuje svrsishodno organiziranje, korištenje i namjena zemljišta te mjere i smjernice za zaštitu prostora općine Domaljevac-Šamac koja obuhvaća ukupnu površinu od 36,83 kilometara četvornih.

Dodjela zemljišta

Vijećnici su odobrili dodjelu zemljišta na trajno korištenje JP Elektroprivredi HZ HB d. d. Mostar, distribucijsko područje Sjever, zbog legalizacije novoizgrađenog LMTS-a 10(20)/0,4 Kv "Škola Domaljevac". Usvojen je prijedlog odluke o dodjeli prostora na korištenje Udruzi žena "Marija" u zgradi Hrvatskog doma u Domaljevcu. Ta je udruga organizirala sadržaje ovogodišnjeg Adventa na središnjem Trgu branitelja.

Za Posavinu.org piše:Nada Koturić