Nada Koturić
Typography

BRČKO-Ovogodišnju odbojkašku sezonu HOK Domaljevac završava s dvije titule, prvaci su KUP-a Federacije BiH i drugi u BiH. Donijeli su još jednu medalju klubu i svojoj sredini, što je uspjeh vrijedan poštovanja i hvale. U revanš utakmici finala play offa odbojkaškog prvenstva BiH, susretu koji je trajao ravno 1,41, min odbojkaši Mladosti iz Brčkog sedmi put uzastopno osvojili su duplu krunu BiH.

hok domaljevac 900 180421

Nakon trijumfa u finalu KUP-a uspjeli su svladati tim HOK Domaljevca i u finalnoj seriji Play Offa. Iako zamjetno tužni na dodjeli medalja pa nije izostala ni pokoja suza, domaljevčani nemaju pretjerano za čim žaliti jer u protekloj sezoni postigli su povijesni uspjeh, svojem klubu osigurali odlazak u Europu, a emotivnom igrom kojom su svaki puta ostavljali srce na terenu, priuštili svim zaljubljenicima odbojke veliko zadovoljstvo i ponos što su u svojoj sredini imaju takvog sportskog diva. Ipak u borbi „protiv Golijata“, realno nije bilo moguće popeti se na sam tron, jer OK Mladost u svojim redovima ima najbolje igrače ne samo regije već odbojkaše koji su prošli europske pa i svjetske klubove.                        

Pobijedilo iskustvo

Sa ogromnom željom da pokažu na terenu što umiju HOK Domaljevac ušao je i u posljednji ovosezonski susret, opterećen prvim izgubljenim susretom sa favoritom OK Mladosti koja zapravo u cijeloj sezoni nije imala izgubljen meč,  a samo ih je na trenutke zaustavljao HOK Domaljevac. Prvi susret nisu dobili uopće lako jer se Domaljevac pokazao tvrdim orahom pa su izgubili prvi set a izjednačeni su bili i u ostali dijelovima susreta. Tako je bilo na početku revanša. Ponovo su osvojili prvi set iako je Mladost imala prednost u jednom trenutku od čak 12:6 i 22:18, ali su domaljevačni serijom od 7:0 na servisu Vidovića stigli do prednosti te su uspjeli osvojiti set (25:22). Svu svoju snagu Mladost je pokazala već u drugom setu kojeg je lako riješila u svoju korist sa (25:12) čime su u setovima dobili izjednačenje u setovima ( 1:1), da bi u trećem setu nastavila isti ritam te ga dobivaju sa 25:18. U nastavku igre premorenost HOK Domaljevca učinila je svoje jer ipak nisu imali snage pružiti ozbiljniji otpor pa je i četvrti set Mladost osvojila sa 25:16 i sa ukupnih 3:1 ekipa Branka Mišića stigla je do nove titule šampiona.      

hok domaljevac 1024 180421                 

Uspjeh vrijedan respekta

-Velika želja i energija Domaljevca rezultiralo je dobitkom prvog seta i kao da smo stali, kao da je vatra izgorjela, a tada ih je bilo teško ponovno „dignuti“. Događa se i najboljim, kaže trener Zlatko Ivić koji  također emotivno pristupa klubu kao veliki entuzijasta koji je svaki atom svoje snage ugrađuje u rast i respektabilnost kluba iz jedne male sredine. HOK Domaljevac je pokazao da se može nositi i biti ravan klubovima koji iza sebe imaju deset puta jaču infrastrukturu i mogućnost dovođenja najboljih na kojem u najvećoj mjeri baziraju rad kluba ima svojih limita.

-Čestitamo pobjednicima, a također i svojim igračima na zalaganju tijekom cijele sezone koja je ipak u konačnici donijela još jednu medalju klubu i našoj sredini, poručili su trener kluba Ivić i predsjednik HOK Domaljevca Vlado Blažanović nakon uručenja medalja u Brčkom.

hok domaljevac igrac utakmice 180421

Igračom utakmice proglašen je Jovan Ćenđić na fotografiji, odbojkaš iz HOK Domaljevca.

Za Posavinu.org piše Nada Koturić