Nada Koturić
Typography

ORAŠJE - Za glazbu kažu da je poezija zraka, jer nije je zahvalno opisivati, ali kada je mlada i talentirana 19. godišnja glazbenica Tea Dominković iz Tolise u pitanju, može se bar približiti njenim riječima: Glazba me nadahnjuje, daje mi krila, potiče let moje mašte, utjelovljenje je svega što je lijepo i uzvišeno.

Ovih dana Tea je završila srednju Elektrotehničku školu, primila diplomu i tek otvorila novo životno poglavlje, no ono što je obilježava kao osobu jesu iznimne vokalne sposobnosti zbog kojih ne izostaju ni nagrade. Posljednja u nizu jeste i međunarodnog karaktera.

 tea dominkovic

Osijek otkrio Teu

Akademija za umjetnost i kulturu „Lav Mirski „ Osijek organizira tradicionalno prestižno pjevačko natjecanje. Kovid vrijeme diktiralo je da to bude online. Ove je godine sudjelovalo čak 104 glazbenika iz 15 zemalja. Vedra i optimistična Tea lagano je krenula i u solo karijeru izvedbama pjesma koje plijene pozornost. Među ukupno sedam natjecateljskih kategorija Tea je odabrala onu najzahtjevniju - mjuzikl, i osvojila drugo mjesto. No, ova vrsna mlada glazbenica iz Posavine nije nepoznanica Glazbenoj akademiji iz Osijeka jer je na njihovom Božićnom natjecanju među natjecateljima iz RH i BiH Tea osvojila prvo mjesto. Unatoč očitoj popularnosti jer je na glazbenoj sceni Posavine ipak zasjala kao nova zvijezda koju apsolutno svi vole, hvale, podržavaju njen rad.

Adoro druga obitelj

-Nisam imala prevelika očekivanja jer sve oko mene bili su glazbenici koji se time bave profesionalno a ja samo iz ljubavi, onako amaterski zapjevala puna srca i iz ljubavi prema glazbi., priznaje nam Tea koja je na tom natjecanju osvojila visoko drugo mjesto. Pomišljamo, što bi tek bilo da je Tea imala prilike bar na kratko se profesionalno glazbeno educirati. -Naravno da je iz obitelji sve krenulo još kao mala voljela sam stati na scenu i zapjevati iz duše jer to je nešto najljepše u životu. Kasnije sam se tek počela, ali lagano otvarati prema javnosti, pojašnjava nam Tea. Sa Zborom Adoro naučila je sve tajne lijepog pjevanja, a prof. Marija Nedić na neupadljiv i profesionalan način usmjeravala je njenu talentiranost.

tea dominkovic 900

Glazba nit vodilja

-Danas gotovo niti jedna javna priredbe ne prolazi bez njenog iznimnog nastupa na koji nitko ne ostaje ravnodušan. Velikog je glazbenog potencijala, no uvijek skromnih očekivanja s obzirom na neiskustvo sudjelovanja na velikim manifestacijama jer korona vrijeme nekako je baš zakinulo Teinu generaciju, kaže nam prof. Nedić. Ipak je najvažniji prioritet mlade glazbenice završiti fakultet, no glazba će je naravno pratiti kroz život. Planira položiti državnu maturu i u Zagrebu upisati grafički dizajn.-Iskreno se nadam da ću položiti i upisati fakultet, no u isto vrijeme nastavljam s glazbom jer to je važna satavnica mojega života pa ću usporedo. Cilj mi je The Voice,va onda je samo nebo granica, zaključuje optimistična Tea.

Za Posavinu.org piše Nada Koturić