Novo Selo
Typography

KUD „fra IVO ŠIMIĆ“ NOVO SELO - BALEGOVAC

Broj: 01-05/23

Novo Selo, 8. svibnja 2023. godine

J A V N I P O Z I V

  1. PREDMET JAVNOG POZIVA

Pozivaju se sve zainteresirane osobe za pohađanje škole sviranja šargije koja će se održavati u razdoblju od mjeseca lipnja 2023. godine do lipanja 2024. godine u prostorijama Župne dvorane u Novom Selu.

Cilj ovog projekta je očuvanje tradicije sviranja šargije koja je duboko utkana u identitet i kulturnu baštinu Hrvata Bosanske Posavine.

Školu sviranja predvodit će poznati glazbenik i učitelj šargije, gospodin Ante Galić - Gale. Najmlađi polaznici kao i polaznici zrelije dobi u opuštenom ozračju moći napraviti svoje prve korake na šargiji ili usavršiti već stečena znanja. Posebna pažnja posvećuje se motivaciji, ritmičnosti, koordinaciji, koncentraciji te pravilnom držanju tijela.

Za sudjelovanje i prijavu potrebna je samo dobra volja i motivacija polaznika.

II.                PRAVO SUDJELOVANJA U PRIJAVI

Na javni poziv mogu se prijaviti svi zainteresirani polaznici s područja Županije Posavske bez obzira na životnu dob.

III.             TROŠKOVI

Troškove provedbe projekta snosit će KUD „fra Ivo Šimić“ Novo Selo – Balegovac, svojim osnovnim sredstvima, donacijama iz zajednice te financijskom potporom od strane Općine Odžak i Vlade Županije Posavske, čime su polaznici oslobođeni troškova.

IV.             NAČIN PODNOŠENJA PRIJAVE

            Prijave se podnose u roku od 30 dana od dana objavljivanja Javnog poziva, na sljedeće načine: putem e-mail adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., na broj telefona 063/466-846 ili osobno u Župnom uredu u Novom Selu.

KUD „fra Ivo Šimić“ Novo Selo – Balegovac