Odžak
Typography

U petak 02. rujna 2022. Godine je predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić sa suradnicima posjetio Općinu Odžak. U Uredu načelnice primila ih je općinska načelnica Nada Ćulap, gdje je održan i sastanak kojem su sudjelovali i direktorica Ureda predsjednika Vlade FBiH Bahra Džaka, predsjedateljica Općinskog vijeća Nasiha Torić, direktor Agencije za vodno područje rijeke Save Sejad Delić i ministar pometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske Anes Osmanović.

odzak2

Na sastanku se razgovaralo o provođenju projekata iz oblasti gospodarstva i izgradnje infrastrukture na ovom području, osobito o onim projektima u kojima su Federacija BiH i Općina i do sada zajedno sudjelovale.

Novalić je kazao da se u posljednjim godinama znatno više sredstava izdvaja za lokalne zajednice jer je primijećeno da općine to najracionalnije i na najbolji način koriste.
Dodao je da je s načelnicom razgovarao i o problemima s kojima se općina suočava, a ponajviše o konekciji u Svilaju na koridor V-c te izgradnji mogućih industrijskih zona, kao i o komunalnim problemima, odvozu otpada, kanalizaciji i vodnom snabdijevanju.odzak3

- U narednom periodu usmjerit ćemo se ka rješenju tih problema koje imaju i neke druge općine u Federaciji BiH - kazao je Novalić.

Općinska načelnica prezentirala je do sada završene projekte kao i utrošak sredstava za implementaciju tih projekata, a posebna pažnja posvećena je graničnom prijelazu Svilaj i potrebi da se ulože dodatni napori da prijelaz napokon proradi u punom kapacitetu.


Načelnica Ćulap je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Vladom FBiH budući da je Vlada FBiH odgovorila na njihove pozive da pomognu u realizaciji projekata iz oblasti prometne i kanalizacijske infrastrukture.odzak4

- Po zadnjem javnom pozivu Vlada FBiH pomaže nam da se prometno grad bolje poveže te uradi proširenje kanalizacijske mreže - kazala je načelnica Nada Ćulap.

Za Posavinu.org priredio: Mišo Perak