Odžak
Typography

Tradicionalna manifestacija Posavsko kolo i poznati Odžački Vašar uz blagdan Velike Gospe i ove 2017. godine imali su veliki broj organiziranih kulturnih, sportskih, glazbenih i gastronomskih događanja, koji su otpočeli 1. kolovoza, i trajali dva tjedna do samog blagdana Velike Gospe, kada se u odžačkoj župnoj crkvi, u prisutnosti velikog broja vjernika, služila Sveta misa, a noć prije na platou ispred Crkve održan je i koncert duhovne glazbe.

odzak vasar crkva

I ovogodišnji vašar je dobro organiziran, a općinsko poglavarstvo je iz svog proračuna izdvojilo 40 000 KM za ovu manifestaciju. Međutim, kako mnogi sudionici kažu ispostavilo se da je bio mali broj djece a to se vidi i na fotografijama.odzak vasar ringispiel

Uz tu manifestaciju nakon Mostara, Orašja i Žepča na turneji legendarnog Marka Perkovića Thompsona kroz Bosnu i Hercegovinu na red je trebao doći i Odžak. Thompsonov koncert se trebao održi u utorak 12.08.2017. na odžačkom stadionu i za to su bila objavljena i prodajna mjesta karti. Ulaznice za koncert koštale bi 20 konvertibilnih maraka (10 eura,80 kuna) i mogle su se kupiti na slijedećim mjestima: ODŽAK: Restoran EX, Caffe bar Sunrise, Disco New Style, Millenium Arena, Caffe bar Millenium i Caffe bar Zurich te u Domaljevcu u Caffe bar Šaka.

Svakako se kao i ranijih godina na tom koncertu očekivao veliki broj obožavatelja i fanova ali nažalost koncert nije održan.thompson odzak

Samo večer prija, koncert u Odžaku je otkazan. O ovome se do danas nitko nije očitavao niti javnost informirao što se zapravo dogodilo i zašto je koncert otkazan?

Pitali smo: Upravni stožer MPT-a, organizatora koncerta, te poglavarstvo općine Odžak, ali se o tome do danas nitko nije oglasio niti dostavio valjani odgovor.

Javnost ostaje pri tome da je koncert otkazan zbog zdravstvenih razloga pjevača. Naime priča se da je večer prija pjevača zabolilo grlo i da je ostao bez glasnica, a da li je to i pravi odgovor predpostavljam da nikada nećemo saznati.

Za Posavinu.org piše Mišo Perakodzak vasar ringispiel1