Orašje
Typography

Proteklog vikenda mlade odbojkašice Orašja su nastupile na finalnom odbojkaškom turniru za kadetskog prvaka BiH u konkurenciji djevojaka, održanom u B.Luci. U vrlo jakoj konkurenciji četiri najbolje ekipe iz BiH, odbojkašice Orašja su osvojile treće mjesto i u svoj grad se vratile sa brončanim medaljama oko vrata, što je još jedno veliko priznanje u godini sjajnih uspjeha odbojke u Posavini.

Oraške Žokice su u polufinalnom susretu poražene od domaće ekipe ŽOK Inova sa 3:0, a istim rezultatom Bratunac je svladao Maglaj. Sutradan u borbi za treće mjesto odbojkašice Orašja su nadigrale ekipu Maglaja i pobjedom 3:1 kročile na pobjedničko postolje, predviđeno za tri prvoplasirane ekipe. U finalnom susretu Inova je pobijedila Bratunca s 3:1 i zasluženo osvojila pobjednički pokal.

oraske zokice


Sportska javnost u Orašju duguje veliku zahvalnost mladim odbojkašicama koje su najviše doprinijele da još jedno veliko priznanje stigne u naš grad. Više puta su potvrdile da su prave sportske heroine, što su potvrdile i kroz ovaj turnir u strašnoj konkurenciji četiri najbolja kluba u BiH. Velika je stvar da se, pored mnogo većih sportskih sredina, jedno malo Orašje nađe u društvu najboljih i uz to osvoji broncu.

-Osim navedenog želim naglasiti kako smo ovu ekipu selektirali iz još manje baze, takoreći iz Osnovne škole Orašje, a volim se našaliti i reći, što nije daleko od istine, da su to 8b i 8c razred. To je baza od 30-tak djevojčica koje su danas na tronu BiH, a vodile su grčevitu borbu za svaki poen protiv ekipe koja u svom pogonu ima čak 350 djevojčica, istaknuo je trener Mehmed Memišević i dodao kako su pred sam turnir ekipu Orašja pratili brojni problemi.

Najveći peh je stigao nakon što se ozlijedila prvi napadač Matea Stanić, zbog čega su morali presložiti postavu, ubaciti novu igračicu na to mjesto Valentinu Vincetic, koja je pruzila sjajnu partiju i pokazala zrelost u igri, donijevsi nekoliko presudnih poena. Uz sve probleme stigla je i ozljeda kapetanice Patricie Stjepanovic koja se ozlijedila tijekom prvog seta utakmice za 3. mjesto, nakon cega su ostale igracice, cini se dobile jos veci motiv da osvoje medalju. Iako su imale iznimno iscrpljujuću i napornu sezonu zbog nastupa nekolicine djevojaka u seniorskoj postavi, Žokice su pronašle dodatnu snagu i motiv da odigraju dobar turnir i osvoje medalju na koju su svi ponosni.

oraske zokice 1024

Odličnim igrama u zadnjim godinama klub je potvrdio kontinuitet ustrajnog i uspješnog rada i po tko zna koji put osvjetlao obraz i na najljepši način promovirao Općinu Orašje i Županiju Posavsku.

-Protiv banjalučanki nam je nedostajalo više želje i hrabrosti, a pogotovu Mateina igra na mreži. Nakon poraza od Inove, uspjeli smo se osvježiti i podići i na kraju ozbiljnom igrom superiorno pobijediti ekipu Maglaja, kazala je Dora Brašnić.

Odličnim igrama zadnjih godina klub je potvrdio kontinuitet ustrajnog i uspješnog rada i po tko zna koji put osvjetlao obraz i na najljepši način promovirao Općinu Orašje i Županiju Posavsku. Antonela Dominković nije skrivala osmijeh na licu i zadovoljstvo uspjehom u B.Luci. –Igrale smo borbeno i hrabro, ali je nedostajao malo bolji ulaz u samu utakmicu, poeni koje bi osvajala Matea i naravno više sreće da se plasiramo u finale. Ipak smo zadovoljne i ponosne na osvajanje medalje, jer ovo je najbolja godina u povijesti kluba. Nadam se da ćemo tako nastaviti i na jesen kada krene Premijer liga, poručila je Antonela.

oraske zokice1 1024

Jedna od igračica na koju je pao veliki teret na turniru, svakako je Mia Neretljak koja je jako zadovoljna postignutim uspjehom. –Isplatio se naš golem trud i zalaganje za sve što smo radili da budemo među prve 3 top ekipe u državi. Bronca ima svoju cijenu i sjaj, a da smo jače ušli u utakmicu i da nismo precijenili protivnika, ušli bi u borbu i za zlato. Zadovoljne smo ovogodišnjim uspjesima, naglasila je Mia Neretljak.

Preuzeto s radio orašje