Orašje
Typography

Predstavnici županijskih institucija predvođeni predsjednikom Skupštine i Vlade Županije Posavske Blažom Župarićem i Đurom Topićem sa ministrima u Vladi među kojima je bila i ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Ana Andrić danas (9.6.) nazočili su svečanom ceremonijalu posvete Župne crkve bl. Alojzija Stepinca u Orašju.

posveta crkve orasje 3

Nadbiskup vrhbosanski metropolit u miru kardinal Vinko Puljić predvodio je euharistijsko slavlje uz koncelebriranje 30-tak posavskih svećenika, tijekom kojega je posvetio župnu crkvu i u oltar ugradio Stepinčeve moći. Ključeve crkve predao je župniku fra Boni Kovačeviću.

Župnik fra Bono Kovačević naglasio je kako su dovršeni svi radovi na sadašnjoj župnoj crkvi u Orašju koja je blagoslovljena i stavljena pod zaštitu blaženog Alojzija Stepinca, a sada i posvećena. Radovi su počeli 30.8.1998. godine kada je Vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić blagoslovio gradilište i proglasio zaštitnikom župe blaženog Alojzija Stepinca na Stepinčevo 10. veljače 2001.g. a crkvu je tada blagoslovio također uzoriti kardinal.

posveta crkve orasje 1024

-Posvetu smo dočekali nakon pune 24 godine od početka gradnje i 16 godina od osnutka župe. Zahvalni smo svima koji su nam pomagali ponajprije Vladi Županije Posavske i Općini Orašje, a potom svim drugim dobročiniteljima i svim našim župljanima koji su prema svojim mogućnostima darovima pratili izgradnju i opremanje ovog molitvenoga prostora, kazao je župnik fra Bono Kovačević.

-Sretan sam što sam nakon 24 godine završio ovaj veliki posao, poručio je medijima kardinal Puljić kojemu je nakon misnoga slavlja za vrijeme svečanog ručka predsjednik Vlade ŽP Topić uručio prigodan dar za dugogodišnju angažiranost i potporu koju je uvijek davao Posavini.

posveta crkve orasje 2

Preuzeto sa: Službene stranice ŽP