Svijet
Typography

U organizaciji Hrvata Bosanske Posavine Baden Württemberg, koji djeluju kao ogranak Hrvatske Kulturne zajednice Stuttgart pod budnim okom Mije Mičića, u dvorani Sängerhalle Untertürkheim u Stuttgartu u subotu uvečer održana je druga po redu Posavska večer.

Pred prepunom dvoranom Hrvata iz Bosanske Posavine i njihovih prijatelja nastupili su Dva jarana, Ivan Martić te Hrvatsko Kulturno-umjeetničko društvo Gornja Skakava kod Brčkog.

I ova proslava je imala humanitarni karakter. Nakon što su lani prikupljeni iznos od 6.000 eura darovali poplavljenoj općini Domaljevac, ove godine prihod je namjenjen općini Brčko, točnije za izgradnju župne dvorane župe Poljaci (Brčko).

Budući Posavljaci suosjećaju sa izbjeglicama iz Sirije, jer su i sami doživjeli sličnu sudbinu prije kada su prije dva desetljeća protjerani sa svojih vjekovnih ognjišta, dio prikupljenih sredstava uplatit će se i na Caritas Stuttgart, kazao je Ivan Jeleč, koji uz Marka Baotića, Blaženku Čutuk, Toimislav Jeleča, Gorana Grujića, Ivicu Pranjića, Zdenka Jurića čine organizacijski odbor ove Posavske večeri .

Izvor: Fenix / Katarina Pejić

Više fotografija pogledajte na službenoj stranici Fenixa ili klikom ovdje

Reportažni prikaz sa Posavske večeri iz Stuttgarta čitajte u tiskanom izdanju magazina Fenix za mjesec studeni 2015.